logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC one m8 problem z aparatem

NiiHooYaa 16 Mar 2017 23:22 4956 3
REKLAMA
  • #1 16350905
    NiiHooYaa
    Poziom 9  
    Witam, mam m8 z dziwnym problemem. Tylny aparat tak jakby nie był wogole wykrywany przez telefon. Gdy włączam aplikacje Aparat to jedyna opcja zrobienia zdjęcia to przedni aparat, nie ma możliwości przelaczenia na tył. Pobrałem inna aplikacje do robienia zdjęć i problem jest podobny z tym że można przełączyć na tył ale działa tylko górny aparat(obraz obrocony do góry nogami oraz w odcieniach szarości). Nie działa również lampa, nie wlacza się aplikacja latarka. Twardy reset zrobiony, bez skutku. Rozebralem telefon na części pierwsze bo myślałem że może gdzieś taśma od kamery się wypiela ale problem nadal występuje. Chciałem zamówić nowy aparat ale zacząłem się zastanawiać czy to aby napewno wina zepsutej kamery .
    Czy ktoś was miał do czynienia kiedyś z takim problemem ?
  • REKLAMA
  • #2 16351216
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    To raczej nie jest wina samej kamery, ale co jest uszkodzone to ciężko powiedzieć. Może być kontroler na płycie głównej, górna płytka lub taśma łącząca obie płytki, no i oczywiście sama kamera. Bez kompletu tych części i podkładania po kolei nie dojdziesz co padło.
  • REKLAMA
  • #3 16351629
    NiiHooYaa
    Poziom 9  
    Mam teraz m9 prime camera i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że m8 nie dorasta do piet, dla tego zależy mi na naprawie i powrocie do m8. Chciałbym wykluczyć niektóre opcje i kupić części, ewentualnie kupić jakąś m8 z rozbitym ekranem i poprzekladać podzespoły i tu pytanko, znalazłem m8 która ma problem z wyświetlaczem (kolorowe paski, migotanie), czy taki dawca za 100 zł nadawał by się na przeszczep?
  • #4 16351710
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1658
    Może by się i nadawał ale nie będziesz miał 100% pewności, że to co do podmiany jest akurat sprawne.
REKLAMA