Witam
Mam podobny przypadek z tym ze nie znam kodu do tego radia. Kupiłem auto i nie było przy radiu kodu a radio było juz zablokowane. Po odczycie VAG-COM'em otrzymuję takie o to dane:
Radio 1M0035186F 0001
407
1044 - Moduł sterujący błędnie zaprogramowany brak osprzętu/nie związany ze sprzętem
Rozumię przez to ze ktos chciał uruchomić radyjko i je zablokował. Czy jest mozliwość odczytu tego kodu poprzez zczytanie EEproma, a jesli tak to czy mozna to zrobic za posrednictwem interfejsu OBD II i pełnej wersji VAG-COM'a, oraz czy ktos z szanownych uzytkowników byłby na tyle pomocny i pomógł w analizie .bin'a gdzie szukac kodu. I jak je mozna na powrót odblokować lub wogóle zeby nie posiadało kodu - np. poprzez zaprogramowanie eeproma odpowiedim plikiem .bin Tylko czy mozna go wgrac pozniej przez to złącze serwisowe OBD II. Przepraszam za nieco chaotyczna tresc ale chciałbym wiele przekazac dla kogos kto oswieciłby mnie w temacie.
Pozdrowienia
siepan
Dodano po 18 [minuty]: przepraszam bo nie podałem - moje radio to kasetowa BRISA nosze sie z jego wymianą ale do tego czasu chciałbym zeby mi cos w autku plumkało no i chciałbym spróbować zczytac eeprom przeanalizowac go a nastepnie wczytac - no coz taki ped do wiedzy za pozwoleniem specjalistów
jeszcze raz Pozdrowienia
siepan