logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

a4 b8 2.0 tdi - a4b8multitronic nowy dwumas,do czego są te przyrzady?kilka pytan

drdrug 29 Mar 2017 18:25 19743 3
REKLAMA
  • #1 16379534
    drdrug
    Poziom 18  
    Ocena: 178
    Czesc.
    Wlasnie wymieniam dwumas w a4 b8 2.0 tdi multitronic, w zestawie z sachsa dostalem takie plastikowe przyrządy, wydaje mi się ze jest to do ustawienia tarczy sprzęgła ? dodam ze tutaj nie ma tarczy i docisku jest samo kolo dwumasowe.
    Pytam z ciekawosci bo teoretycznie przy tej robocie nie nadają się do niczego :P
    a4 b8 2.0 tdi - a4b8multitronic nowy dwumas,do czego są te przyrzady?kilka pytan
    A drugie pytanie, zauwazylem delikatne zaolejenie obudowy skrzyni, podejrzewam ze poci się ten uszczelniacz od dlugiej półosi, więc zeby go wymieniić trzeba rozebrać całą skrzynie ? Myslicie zeby mu to zostawić ? oczywiscie powiedziałem jak sprawa wygląda, zeby nie było pozniej płaczu ze trzeba znowu wyciągać tą **** cięzką skrzynie :-) ale Wiecie, koszty i oczywiscie auto zaraz idzie do zyda :D Standardowo
  • REKLAMA
  • #2 16380187
    drdrug
    Poziom 18  
    Wydaje mi się ze po prostu przy pakowaniu mieli jakiś błąd, bo ten dwumas nie ma nawet miejsca na tarcze, co innego 2.0 tdi w manualu budowa dwumasu ta sama z tym, ze ma dołozoną tarcze z dociskiem i tam ten zestaw by się sprawdził do centrowania otworów :p . No cóż ,trzeba chować do szuflady kiedyś się przyda :-)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16380983
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1540
    Jak będziesz wymieniał dwumasę to zobaczysz do czego te plastikowe oprzyrządowania służą. Co do pocenia się, przy wyciąganiu półosi troszkę oleju pociekło i to nie problem. Gdybyś w przyszłości chciał zmienić uszczelniacz w tym miejscu to skrzyni nie wymontowujemy, wymianę dokonujemy od strony dyferencjału. a4 b8 2.0 tdi - a4b8multitronic nowy dwumas,do czego są te przyrzady?kilka pytan a4 b8 2.0 tdi - a4b8multitronic nowy dwumas,do czego są te przyrzady?kilka pytan a4 b8 2.0 tdi - a4b8multitronic nowy dwumas,do czego są te przyrzady?kilka pytan
  • #4 16382681
    drdrug
    Poziom 18  
    Dziekuje za odpowiedz Romuald , skrzynia juz wleciała i auto odpaliło ;-) Niestety nie zdazylem uzyć tych przyrządów, ale półoś sobie podparłem i weszła delikatnie bez uszkodzenia warg, do blokowania wieńca zrobiłem sobie przyrząd ;-) jedynie co nie "użyłem" to tego kołka ustalającego, ale dobrze wiedzieć na przyszlosc do czego to służy :-). No wlasnie przed demontazem tej półosi już było delikatne zaolejenie, poziom oleju w dyfrze w normie do przelewu przebieg prawie 300k więc teoretycznie nie ma tragedi , ale może klient w przyszłości bedzie chciał to uszczelnić to będę wiedział już jak :-) I taką pomoc się ceni ! :-) i tak to auto musi jechać na serwiś olejowy skrzyni bo podejrzewam ze tam nigdy nikt nie zaglądał niestety, a uzytkownik się troche skarżył na słabą plynność zmiany biegów itp. jutro osobiscie to sprawdze :twisted:
    Pozdrawiam :D
REKLAMA