logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reklamy 18+ w nowych oknach na filiser.tv mimo skanowania AdwCleaner i formatu kompa

lokipok 01 Kwi 2017 22:20 1239 10
REKLAMA
  • #1 16386481
    lokipok
    Poziom 7  
    Hej, ostatnio na stronie filiser.tv zaczęły mi się odpalać nowe okna z reklamami i to tymi 18+, więc postanowiłem usunąć to adwcleanerem i wykrył coś i usunął. Myślałem, że już wszystko ok, a tu dalej wyskakuje, pomyślałem, że to wina strony więc sprawdziłem na innym kompie i działało normalnie. Zrobiłem format kompa, zresetowałem router do ustawień fabrycznych, a tu nadal to wyskakuje mam nadzieje, że jakoś pomożecie, bo już brakuje mi pomysłów. Zrobiłem skan FRST i logi dodaję w załączniku. Z góry dzięki.
    Załączniki:
    • FRST.txt (139.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (21.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16386515
    lokipok
    Poziom 7  
    Nic nie wykrywa, a reklamy nadal są
  • REKLAMA
  • #4 16386854
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Jezeli reklamy wyswietlaja sie tylko na tej stronie to nie jest to infekcja.
  • #5 16388191
    lokipok
    Poziom 7  
    ale za kazdym razem po wejsciu na ta strone po skanowaniu w adwcleaner wykrywa cos
  • Pomocny post
    #6 16388230
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Co dokladnie? Mozliwe, ze strona zapisuje jakies szkodliwe elementy na dysku (w cache, ciastka itp).
  • Pomocny post
    #8 16389501
    Kolobos
    Spec od komputerów
    W logach nie widac tej wyszukiwarki.
  • #9 16389544
    lokipok
    Poziom 7  
    ponownie przeskanowałem FRST
    Załączniki:
    • Addition.txt (24.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (140.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #10 16389547
    Kolobos
    Spec od komputerów
    W chrome zmien uBlock Plus na uBlock Origin.

Nadal nie widac tej wyszukiwarki w logach, zapewne usunales ja wczesniej w adwc.
  • REKLAMA
  • #11 16389702
    lokipok
    Poziom 7  
    Usunąłem wszystkie rozszerzenia+reinstall chrome, potem zainstalowałem ublock origin zamiast ublock plus i teraz działa jak należy, dzięki za pomoc :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z reklamami 18+ otwierającymi się w nowych oknach na stronie filiser.tv, mimo użycia AdwCleaner i formatowania komputera. Po dalszym skanowaniu i usunięciu złośliwego oprogramowania, reklamy nadal się pojawiały. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że problem może nie być związany z infekcją, lecz z zapisanymi elementami na dysku, takimi jak cache czy ciastka. Użytkownik ostatecznie rozwiązał problem, usuwając wszystkie rozszerzenia z przeglądarki Chrome, reinstalując ją oraz instalując uBlock Origin zamiast uBlock Plus, co przywróciło normalne działanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA