logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire 510-Niespodziewane zamykanie się różnych procesów

Ortix 11 Kwi 2017 20:52 1581 8
REKLAMA
  • #1 16406800
    Ortix
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam.
    Mój telefon to HTC Desire 510 z systemem android wersja 4.4.3
    Od wczoraj borykam się z problemem mojego HTC który pierwszy raz widzę na oczy.
    Od wczoraj, zupełnie bez przyczyny mój telefon zalały komunikaty o treści:
    "Przepraszamy!
    [nazwa procesu/aplikacji] przerwał niespodziewanie działanie. Czy chcesz wysłać raport o błędzie firmie HTC? Pomoże nam on ulepszyć nasze produkty."
    Opcje: Nie Wysyłaj / Wyślij Raport

Dzieje się to zarówno podczas próby dostanie się do ustawień telefonu (com.android.settings) jak i podczas prób uruchomienia wybranych aplikacji, typu przeglądarka chrome, sklep play itp. Wtedy komunikat brzmi krócej: "Niestety aplikacja Chrome została zatrzymana". Opcje: Zgłoś / OK

Szukałem na różnych forach rozwiązań i podejmowałem działania:
    -Wielokrotnie uruchamiałem ponownie telefon, czasem się włączał czasem trzeba było wyjąc baterie i spróbować ponownie.
    -Resetowałem telefon do ustawień fabrycznych zarówno przez ustawienia gdy po ponownym uruchomieniu szybko udało mi się tam dostać, jak i poprzez kombinacje przycisków na telefonie.

Gdy już uda mi się włączyć telefon ponownie przez jakiś czas działa sprawnie, mogę wchodzić w opcję, uruchamiać aplikację których podczas "wylewu" komunikatów używać nie mogłem. Pózniej przy zpuełnie losowej czynności zalewa komunikatami o zaprzestaniu działania kilkudziesięciu różnych procesów, aplikacji.

Szczerze skończyły mi się opcję i nie wiem jak temu zaradzić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16406836
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Trzeba wgrać nowe oprogramowanie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16407037
    nutergsm
  • REKLAMA
  • #5 16410064
    Ortix
    Poziom 11  
    nutergsm napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3097509.html

Za pomocą tego całego RUU nie działa błąd 170
    Poza tym koleś rozwiązał problem wysyłając telefon go kogoś kto mu to oprogramowanie wgrał, a ja chciałem to zrobić sam, tak że.. problem aktualny.

Szukałem też jakiegoś poradnika dla zielonych jak wgrać oprogramowanie,
    nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #6 16410085
    nutergsm
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3299815.html#16409173
    Co do tego błędu to ruu nie wykrywa telefonu. Jaki system masz na komputerze?
  • #7 16410136
    Ortix
    Poziom 11  
    nutergsm napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3299815.html#16409173
    Co do tego błędu to ruu nie wykrywa telefonu. Jaki system masz na komputerze?

Windows 8.1 system 64 bitowy.

A co do wątku w którym kolega włącza telefon za pomocą skrótu to ja nie mogę wejśc w te opcję bo zaznaczyłem wcześniej FASTBOOT.
    Teraz za każdym razem po prostu ponownie uruchamia mi telefon.
    W dodatku teraz za każdym razem gdy próbuje włączyć telefon, pokazuje się logo HTC.
    Następnie zaczyna ładować się drugie takie samo i zacina się wraz z melodyjką i już nie chcę reagować.
    Trzeba wyciągnąć baterię i próbować z 10-20 razy aż się włączy.
  • #8 16410172
    nutergsm
    Wyłącz w systemie podpis cyfrowy sterowników i wtedy próbuj ponownie wgrywania za pomocą ruu.
    Jest jeszcze opcja wgrania ruu z karty pamięci. http://www.htcforum.pl/threads/1416-Wgrywanie-oprogramowania-poprzez-kart%C4%99-pami%C4%99ci
  • #9 16410214
    Ortix
    Poziom 11  
    Nic z powyższego nie rozumiem. Widocznie jestem zbyt zielony w tych sprawach żeby sam się z tym uporać.
    Po prostu oddam telefon do serwisu, jeśli istnieje szansa że podczas tych operacji moge go uszkodzić to wolę nie ryzykować... O ile uda mi się włączyć telefon

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem HTC Desire 510, który nagle przestaje działać i wyświetla komunikaty o błędach aplikacji, takich jak "Niestety aplikacja Chrome została zatrzymana". Po próbach restartu i resetu do ustawień fabrycznych, problem nadal występuje. Użytkownik otrzymuje sugestie dotyczące wgrania nowego oprogramowania, jednak napotyka trudności z błędem 170 podczas używania RUU. Inni użytkownicy sugerują wyłączenie podpisu cyfrowego sterowników oraz wgranie oprogramowania z karty pamięci. Użytkownik wyraża obawy dotyczące samodzielnego wgrywania oprogramowania i rozważa oddanie telefonu do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA