logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Używany laptop do 900 zł, pytanie do znawców tematu.

l_nino 1987 19 Kwi 2017 16:06 573 1
REKLAMA
  • #1 16422117
    l_nino 1987
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam, nie raz już prosiłem od radę na tym forum i zawsze mi pomagaliście, postanowiłem zapytać po raz kolejny.
    Przymierzam się do zakupu laptopa, używanego bo przeglądając internety doczytałem się, że w tym przedziale nie kupie nic w sklepie co w jakimś stopniu spełniało by moje oczekiwania.
    Potrzebuję laptopa głównie do obsługi bazy danych, będzie powiększać się ta baza sukcesywnie więc zależy mi na płynności obsługi, tu w grę chyba wchodzi RAM zgadza się ?
    Więc potrzebuję minimum 4GB.
    Procesor, najlepiej minimum i3 trzeciej generacji, z racji tego, że zintegrowana grafika ma znośną wydajność.
    Matryca minimum 15 cali+, im większa tym lepsza.
    Dysk jak i system : tu pojawia się pytanie, mam oryginalny win10 po starym laptopie, który padł, jeśli jest możliwość przeniesienia aktywacji na "nowy sprzęt" to ten zakup mam z głowy, dysk ssd good ram iridium pro leży i czeka by zacząć pracować. HDMI byłoby fajnym dodatkiem bym mógł podpiąć telewizor i od czasu do czasu obejrzeć film.

Czy potrafi ktoś sklecić moje wymagania w spójną całość i podać model'e za którymi warto się rozglądać ?

Pozdrawiam i czekam na propozycje :)
  • REKLAMA
REKLAMA