Koledzy ja też miałem problemy z 3 Wiwa-mi HD90. Na wsi nie czyta mi Mux 3. Mam takie położenie budynku, że bardzo dobry sygnał dociera ze Św.Krzyża ale równie dobry z Dobromierza. A że nadają na tym samym kanale 47 to głupia Wiwa pokazuje brak sygnału. Jak się ją zostawi na jakiś czas to potrafi wskoczyć i jest 100/100% i może tak grać bardzo długo bez zmiany jakości sygnału, ale jak się przełączy na jakiś kanał z innego Mux-a i ponownie wróci na Mux3 to czapa. Znowu brak sygnału. Na nowych odbiornikach TV takich jaj nie ma. Kanały można zmieniać dowolnie i nic się nie blokuje. Dekodery podłączałem w miejscach zainstalowanych odbiorników TV aby wykluczyć wpływ instalacji i jest to samo. Telewizory pracują poprawnie, dekodery nie. Mam też Fergusona, który zachowuje się tak samo. Na innym forum też trwała dyskusja o tych Wiwa-ch i spece doszli to wniosku, że jest to wina sprzętowa i nic się tu nie wymyśli. Ja po spędzeniu kilkudziesięciu godzin przy kombinowaniu z ustawieniami anten we wszelkich możliwych pozycjach zwątpiłem i dołożyłem jeszcze jedną antenę skierowną na Górę Kamieńsk i mimo stosunkowo słabego sygnału odbieram stabilnie Mux 3 na kanale 26, pakiet NTL Radomsko na kanale 36 z fajnymi kanałami muzycznymi oraz oraz Mux 8 na kanale 9 w polaryzacji H z Dobromierza i mam święty spokój.
Kolega Zygzak 70 napisał:
"Mam na dachu antenę DVB-T, która wygląda identycznie jak MITON 1000 DVB-T" - kolego to jest antena na pasmo UHF (21-69) a do odbioru Muxa 8 (K 6) potrzebujesz anteny na pasmo VHF (1-12). Masz do wyboru 2 wyjścia. Dołożenie drugiej anteny VHF i zwrotnicy, albo zdemontować tą którą masz i założyć siatkową, która jest na pasma UHF i VHF. U mojej mamy w Sosnowcu na tej antenie którą Ty masz w ogóle nie łapie Muxa8 a mieszka od Kosztowów 10 km a ja w Dąbrowie na siatce łapię wszystko.