Nazbierało mi sie kilka telefonów z wyrwanymi pojedyńczymi polami lutowniczymi na płytce telefonu pod BGA (większość po upadku część po nieudanej próbie podniesienia układu źle podgrzanego) niesą to już wartościowe telefony np kilka Alcateli B5 (to typowa usterka w tym modelu - zaczyna się od problemów z ładowaniem gdzie po dociśnięciu układu zaczyna ładować). Dobrze byłoby to naprawić. Prawie we wszystkich przypadkach wyrwane punkty lutownicze znajdują się na narożach. Większość pewnie napisze że można poprowadzić dodatkowy kabelek ale z praktyki wiem że niewiadomo gdzie go podpiąć. Jestem ciekaw jak inni radzą sobie z tym problemem . Prosze o wasze zdanie na ten temat.
Pozdrawiam Szatz
Szkoda że temat pozostaje bez odpowiedzi. Czy są może jakieś kleje przewodzące które wytrzymują 310°C - wtedy można by było tak przywrócić punkt lutowniczy i zerwana przelotke.
Pozdrawiam Szatz
Szkoda że temat pozostaje bez odpowiedzi. Czy są może jakieś kleje przewodzące które wytrzymują 310°C - wtedy można by było tak przywrócić punkt lutowniczy i zerwana przelotke.