logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Arosa 1.0 2002r - Zablokowane prawe drzwi

yetiyetiyeti 05 Maj 2017 20:15 6468 3
REKLAMA
  • #1 16457163
    yetiyetiyeti
    Poziom 6  
    Ocena: 7
    Witam,
    W moim Seacie Arosa 1.0 2002r. nie da się otworzyć prawych drzwi, zablokował się centralny zamek, a w tym samochodzie nie da się otworzyć drzwi pasażera kluczykiem. Klamka zewnętrzna chodzi normalnie, ale od środka z oporem, jak by na sprężynie. Z tego co się już zdążyłem zorientować, mam często spotykany problem w Seatach. Najprawdopodobniej trzeba wymienić zamek, już nawet znalazłem tani na Allegro - amek-drzwi-przod-prawy-seat-leon-toledo-arosa-
    tylko jak otworzyć drzwi, aby go wymontować i wymienić?
    Moderowany przez ANUBIS:

3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16457488
    yetiyetiyeti
    Poziom 6  
    Ocena: 7
    Nie mam problemów ze zdjęciem tapicerki drzwi, w Arosie jest ona dwu częściowa i mam dostęp do zamka od wewnątrz, jest bardzo ciasno, ale nie wiem co dalej

Dodano po 16 [godziny]:

Podjąłem kolejną próbę walki z zamkiem i nic. Rozmontowałem lewe drzwi dla porównania i wszystko wygląda tak samo. Też nie udało mi się ich otworzyć od środka, gdy centralny jest zamknięty. (zakładam, że centralny w prawych drzwiach zablokował się właśnie w tej pozycji).
    W tym samochodzie będąc w środku nie da się otworzyć sprawnych drzwi ciągnąc za klamkę od środka.

Poniżej zdjęcie ze środka drzwi
    Seat Arosa 1.0 2002r - Zablokowane prawe drzwi

Macie jakieś pomysły jak otworzyć te drzwi?
REKLAMA