logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uruchomienie strony www na localhost (strona w html) - serwer odrzuca połączenie

wojtekdu 12 Maj 2017 11:13 10269 5
REKLAMA
  • #1 16471444
    wojtekdu
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam następujący problem: Serwis www napisany w pełni w html (dodane kilka skryptów javy). Strona pisana w Pajączku. Do podglądu lokalnego potrzebny jest localhost. Po wywołaniu http://localhost/Web/index.html pojawia się komunikat: Ta witryna jest nieosiągalna Serwer localhost odrzucił połączenie. Jak wejdę do katalogu i wywołam plik index.html wszystko dział poprawnie. Jak w adres wyszukiwarki wpiszę: file:///D:/Web/index.html również wszystko działa poprawnie. Sprawdzałem firewall, plik hosts, wydaje się, że wszystko jest OK. Próbuję to zrobić na komputerze z systemem Windows 10 Pro podpiętym do domeny firmowej (jeśli to ma jakieś znaczenie.) Antywirus widowsowy.
  • REKLAMA
  • #2 16471598
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1530
    wojtekdu napisał:
    Do podglądu lokalnego potrzebny jest localhost.

dodstęp do strony/portalu przez localhost (to jest twój komputer) wymaga serwera www.

Musisz postawić www server na swoim komputerze, a masz ?
    uruchom cmd.exe okno, wpisz

netstat -an | findstr :80

pokaż wyniki
  • REKLAMA
  • #3 16471879
    wojtekdu
    Poziom 10  
    Uruchomienie strony www na localhost (strona w html) - serwer odrzuca połączenie Uruchomienie strony www na localhost (strona w html) - serwer odrzuca połączenie Uruchomienie strony www na localhost (strona w html) - serwer odrzuca połączenie
  • REKLAMA
  • #4 16471899
    bogiebog
    Poziom 43  
    netstat -an | findstr LIS

?

masz zainstalowany www server na komputerze ?
  • REKLAMA
  • #5 16471923
    wojtekdu
    Poziom 10  
    Szczerze powiedziawszy nie wiem. Zawsze jak naciskałem w Pajączku klawisz F11 powodujący podgląd strony to działało. Dodatkowo mogłem wybrać za pomocą jakiej przeglądarki chcę to zrobić, a teraz zgłasza się komunikat o odrzuceniu.
  • #6 16471939
    bogiebog
    Poziom 43  
    Zatem wystarczy dostęp do strony przez plik, daj sobie siana z localhost-em.
REKLAMA