logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matlab - wyznaczanie punktów równowagi metodą graficzną, brak wyników na wykresie

krysita 20 Maj 2017 00:25 1353 1
REKLAMA
  • #1 16476564
    krysita
    Poziom 1  
    Matlab - wyznaczanie punktów równowagi metodą graficzną, brak wyników na wykresie Matlab - wyznaczanie punktów równowagi metodą graficzną, brak wyników na wykresie

Dzień dobry ( z góry przepraszam za zdjęcie z telefonu ) chciałbym wyznaczyć punkty równowagi (i0,u0) metoda graficzną, niestety na wykresie nic mi się nie pokazuje ( zdjęcie w załączniku ), ktoś może wie o co chodzi i mógłby mi pomóc ?
  • REKLAMA
  • #2 16496370
    ShinsPL
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    1. Po pierwsze, to gdzie zadajesz "i"? Ja tam widzę jedynie jego użycie.
    2. Jeśli "i" jest wektorem to korzystaj z operacji tablicowych, czyli np. ".*" czy ".^" a nie macierzowych ("*", "^") - efektem tego może być punkt zamiast wektora.
    3. Działa Ci w ogóle "linspace"? Według dokumentacji ta funkcja ma kolejno parametry: linspace(punkt_startowy, punkt_końcowy, ilość_punktów), więc jak ilość_punktów możesz ustawiać na 0.06? (nie mam Octava, więc nie mam jak sprawdzić, ale korzystałem z tej strony: https://octave.sourceforge.io/octave/function/linspace.html)
REKLAMA