logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

hp 1320n - źle drukuje,kopiuje 2 kolumny znaków + długo przesyła plik do druku

meekt 22 Maj 2017 12:51 846 3
REKLAMA
  • #1 16489642
    meekt
    Poziom 10  
    Witam wszystkich,
    hp 1320n drukuje z takim błędem jak na zdjęciu
    hp 1320n - źle drukuje,kopiuje 2 kolumny znaków + długo przesyła plik do druku
    sprawdzane na dwoch tonerach, pierwszy oryginalny drugi zamiennik. Ciągle to samo.

I mam jeszcze jedno pytanie. Pracuje na starszym prgramie aktyn który obsługuje jedynie drukarki igłowe, a laserowe działaja poprzez program winprint. Tylko strasznie długo przesyła plik do wydrukowania,zwykły dokument tekstowy około 40kb. Trwa to prawie 1min...
    Podczas drukowania zwykłych plików (bez programu winprint) wszystko idzie natychmiastowo. Brak jakiegokolwiek opóźnienia.

sterownik drukarki mam na pcl 5e, próbowałem też przez chwile na pcl 6(bez zmian)
    kombinowałem z procesami wydruku hpzpp041,hpzpp4wm,winprint
    typ danych raw,text

w pewnym momencie było około 8sek do startu drukowania co było znośne lecz minęło. Drukarka jest bezpośrednio połączona z pc,firewall wyłączony.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16489906
    e2e4
    Poziom 20  
    Ocena: 39
    Dzień dobry.
    Stawiam na zużyty utrwalacz, konkretnie folia teflonowa, osłona grzałki.
    Jaki jest stan licznika ?
    Wydrukuj konfigurację, wrzuć skan, czy foto.

Powodzenia,
    natenczas, e2e4.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16490112
    suri1986
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Widocznie długo przetwarza pliki z winprint i tyle - możesz ewentualnie popróbować na innych sterownikach, ale nie sądzę że to coś pomoże.
    Na pewno masz uszkodzony utrwalacz, jak jesteś z okolic Katowic to daj znać.
  • #4 16490516
    meekt
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedzi. Drukarka kosztowała bardzo mało,tyle co trasa z Opola do Katowic więc postaram się samodzielnie wymienić folię. Już namierzyłem na drukparts. Dziękuje za sugestie. Tylko ten czas przesyłu poprzez winprint strasznie dobija...

edit. a co do prędkości przesyłu plików do drukarki może wina będzie w procesorze pc? Siedzi tam stary celeron 2.4ghz....
REKLAMA