logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Sagem MY-X6 odtwarza dzwonki Real-Music w formacie WAV?

Eustachy_18 28 Lip 2005 15:10 1010 5
REKLAMA
  • #1 1688941
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    Mam pytanko.Czy wymieniony w tytule sagem odtwarza dzwonki real music czy nie.Spotkałem sie juz z wielona opiniami jednak nie były one jednoznaczne.Co prawda ten sagem odtwarza format wav.Jednak nie wiem czy to oznacza ze dzwonki real bedzie odtwarzał czy nie.BO z tego co wiem to dzownki w formacie midi otwarza bardzo źle.Moze jest na to jakiś sposób.Bardzo prosze o pomoc.Z góry dziekuję.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1690403
    Eustachy_18
    Poziom 14  
    Kurcze.Czy nikt mi w tym roku nie pomoże.Nikt nie ma tego telefonu.Czy jest om aż tak tandetny ze wszyscy go unikają.Zaraz sie załamie tym że nikt nie chce mi pomóc i wywale ta cegłę przez okno.
  • REKLAMA
  • #3 1699165
    PrzemekNS
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    tak odtwarza real music (wav lub amr) ja mam x7 i jak narazie proboje wgrac jakis dobrze jakosciowo dzwonek ale mi to niewychodzi, spotkalem sie z opiniami ze wavy chodza "wrecz zajeb..." jak to tej pory to oceniam 5/10 , moze ktos wie jak zrobic naprawde dobry dzwonek na sagema??
  • REKLAMA
  • #4 1753960
    Jerryrp
    Poziom 12  
    Witam. Oczywiście odtwarza i możesz zgrywać dowolne utworki w formacie wav (klasa 0). Jedyne ograniczenie w X6 to wielkość plików. Ja wgrywałem pliki do około 150 kb i jak dotąd chodzą. Jakość dźwięku jak z radia. Pozdrawiam. :)
  • REKLAMA
  • #5 2447132
    tesco
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Oczywiście można wgrywać dzwonki wav, tylko trzeba je odpowiednio przygotować. Trzeba wyciąć kawałek utworu (jeżeli będzie równo wycięty to będzie ładnie grał w pętli) a następnie zmniejszyć częstotliwość próbkowania do 8 kHz i zapisać jako wav. Dzwonki oczywiście tracą na jakości ale są duuuużo lepsze niż midi. Ja używam do tego programu Cool edit 2000. Pozdrawiam
  • #6 2449610
    Mart1ns
    Poziom 11  
    Nie radzę wgrywać na sagemy midów, bo mają one tylko 8-tonową polifonięi dzwonki brzmią tandetnie. Do wgrywania dzwonków polecam program MPAS. Oprócz zarządzania plikami ma on wbudowaną bazę obsługiwanych przez telefon formatów plików oraz ograniczeń ich rozmiarów. Do robienia dzwonków można użyć programu NOKIA pro converter.
REKLAMA