logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko WMB71042PTLMA - Nie blokuje drzwi

Grzegorzk101 24 Maj 2017 14:28 17781 7
REKLAMA
  • #1 16493116
    Grzegorzk101
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam
    Problem jest z uruchomieniem gdyż nie chcą się zablokować drzwi. Blokada nowa dopiero po założeniu. Pomocy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16493133
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3665
    Jeśli poprzednia blokada się spaliła i to jest powodem jej wymiany na nową to może być uszkodzona kostka przy blokadzie lub uszkodzeniu uległa elektronika pralki.
    Wpierw warto zacząć od sprawdzenia przewodów biegnących od blokady do modułu elektronicznego. Jeśli przewody będą w porządku to sterownik do naprawy.
  • REKLAMA
  • #3 16493155
    Grzegorzk101
    Poziom 2  
    Dziękuję. Będę szukał.

Dodano po 13 [minuty]:

Co oznacza "C on" po naciśnięciu przycisku.
  • REKLAMA
  • #4 16493663
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Masz włączoną funkcję "zabezpieczenie przed dziećmi", a przy pomocy instrukcji obsługi musisz wyłączyć tą funkcję bo nie włączysz pralki.
  • #5 16493742
    Grzegorzk101
    Poziom 2  
    Ok. funkcje wyłączyłem, ale dalej nie mogę włączyć.
  • #6 16493789
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Opisz jak doszło do awarii pralki i czy ten komunikat wyświetlił się po awarii. Nie naciskałeś przypadkiem przycisków w celu uruchomienia pralki i nie włączyłeś przypadkowo tej blokady?
  • REKLAMA
  • #7 16493829
    Grzegorzk101
    Poziom 2  
    Kenworth 18 napisał:
    Opisz jak doszło do awarii pralki i czy ten komunikat wyświetlił się po awarii. Nie naciskałeś przypadkiem przycisków w celu uruchomienia pralki i nie włączyłeś przypadkowo tej blokady?

Pralka po wymianie przycisku do otwierania drzwi nie odpaliła. Nie włączyła się blokada i nie można było nic zrobić więc wymieniłem mechanizm blokady z nadzieją, że pomoże ale nic się nie zmieniło. Kombinowałem z resetowaniem, ale standardowe metody nie dały rezultatu. W wyniku różnych kombinacji resetu dotarłem do włączenia pralki z przyciśniętym przyciskiem "start/stop" i pojawia się E17. Jak puszcze przycisk żeby coś zrobić to pojawia się na wyświetlaczu wszystko
    i już nic nie zrobi. Można tylko wyłączyć i zacząć zabawę od nowa, ale "w brudnych ciuchach" :cry:
  • #8 16497620
    Lodxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 245
    Prawdopodobnie uszkodzony Triak sterujący blokadą,wymontuj moduł i podeślij zdjęcia w dobrej jakości tutaj.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Beko WMB71042PTLMA, która nie blokuje drzwi po wymianie mechanizmu blokady. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak uszkodzenie kostki przy blokadzie, problemy z elektroniką pralki, a także włączenie funkcji "zabezpieczenie przed dziećmi". Użytkownik wymienia również błąd E17, który pojawia się po próbie uruchomienia pralki. Zaleca się sprawdzenie przewodów oraz ewentualną wymianę triaka sterującego blokadą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA