logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Inne] Mechatronika na AMW w Gdyni czy Elektrotechnika na Politechnice Łódzkiej?

maro1987q 27 Maj 2017 20:10 972 3
REKLAMA
  • #1 16498564
    maro1987q
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witajcie użytkownicy mam do was pytanie z innej beczki jestem absolwentem technikum elektronicznego zamierzam wybrać się na studia miedzy innymi na akademie marynarki wojennej do Gdyni na kierunek Mechatronika co wy o tym kierunku myślicie a jeżeli by to nie wypalił udał bym się na studia na politechnikę łódzka i wybrał elektrotechnika jakę jest wasze zdanie ?
  • REKLAMA
  • #2 16498587
    olekt2002
    Poziom 32  
    Ocena: 518
    Na początek, popraw i popracuj nad poprawną pisownią.
    maro1987q napisał:
    jestem absolwentem technikum elektronicznego
    Wstyd, nie powinieneś się ty chwalić.
  • REKLAMA
  • #3 16498624
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 16501012
    AkademiaEMC

Poziom 2  
    Elektrotechnika to dość szeroki zakres studiów. Na pewno bardzo mocno będą cisnąć z maszyn, liźniesz troche programowania (C/C++, Matlab) do tego systemy elektroenergetyczne, materiał z SEP-u(bezpieczeństwo el. układy sieci (TT, TN-C itp), dojdzie też trochę elektroniki i projektowania instalacji. Tak naprawde jest to ciekawy kierunek ale w trakcie studiów powinieneś na 3 roku maksymalnie się skupić na czymś konkretnym (programowanie, energetyka, maszyny, wytwarzanie energii el., projektowanie instalacji) i robić sobie praktyki w tym kierunku.
    Konto firmowe:
    EMC for business
    ul. Św. Mikołaja 56/57, pok. 201/202, Wrocław, 50-377 | Strona WWW: www.emc4b.com
REKLAMA