logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HMDX Jam Wireless Speaker - nie działa odtwarzanie przez Bluetooth

Bednar121 27 Maj 2017 22:42 1635 2
REKLAMA
  • #1 16498813
    Bednar121
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam. Dostałem ostatnio do naprawy głośnik przenośny HMDX Jam Wireless Speaker, dokładniej HX-P230A z dość dziwną usterką. Głośnik podpięty przez AUX działa jak należy, za to odtwarzanie przez Bluetooth już nie. Łączy się z telefonem jak należy, słychać komunikat dźwiękowy sygnalizujący poprawne połączenie, ale na tym koniec. Przez chwilę głośnik jest cicho, potem zaczyna ledwie zauważalnie "burczeć" (na pełnej głośności musiałem przyłożyć do niego ucho by to usłyszeć). Moduł Bluetooth jest zrealizowany na tym module: Link Chciałem dojść do tego, który pin płytki Bluetooth przekazuje sygnał do wzmacniacza, by ocenić czy to wina samej płytki BT czy też jakiegoś elementu pomiędzy nią a wzmacniaczem, lecz niestety nie posiadam oscyloskopu. Na obu płytkach brak jakichkolwiek widocznych uszkodzeń, przypaleń, itd.

Ma ktoś pojęcie co może być uszkodzone? I czy wymiana modułu Bluetooth ma w ogóle sens?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16502594
    rimot
    Poziom 29  
    Ocena: 145
    Przecież dałeś linka a tam wszystko jest
    HMDX Jam Wireless Speaker - nie działa odtwarzanie przez Bluetooth
  • #3 16502939
    Bednar121
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Rozumiem, i przepraszam za moje gapiostwo :)
    Dziękuję bardzo :D
    Temat zamykam
REKLAMA