logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod do radia AUZ1Z1 - Programy do kodów w radiach samochodowych.

BigPablo 28 Maj 2017 11:33 6171 9
REKLAMA
  • #1 16499190
    BigPablo
    Poziom 21  
    Ocena: 132
    Witam.
    Nurtuje mnie ostatnio temat odblokowywania radii samochodowych. Robię to czasami ale ciężko o jakieś dobre oprogramowanie do tego celu, które byłoby wmiarę uniwersalne. Chodzi o wyciąganie kodu blokady z wsadu pamięci lub numeru seryjnego. Jakiego oprogramowania używa się w serwisach? Gdzie można taki soft pobrać, kupić? Jakie są ceny w przypadku zakupu takiego oprogramowania?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16499225
    volksjet
    Poziom 15  
    Ocena: 60
    Jednym z najlepszych jest oczywiście Martech. Bardzo fajny box,który robi naprawdę bardzo dużo modeli radii. Oczywiście żeby robić cala game radii ,które występują na rynku samochodowym potrzebujesz odpowiednich aktywacji. Box posiada w sobie programator co znacznie ułatwia prace. Bardzo fajna i przydatna funkcja jak np ISP czyli programowanie w układzie. Zobacz na stronie martech.pl maja przygotowane rożne zestawy nawet dla początkujących. Sam używam i jestem bardzo zadowolony.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16499297
    coperfild
    Poziom 35  
    Ocena: 1700
    Tu możesz pobrać kalkulatory do 199 modeli radyjek.
    http://curde.x10.mx/
  • #4 16499336
    BigPablo
    Poziom 21  
    Martech faktycznie bardzo ciekawe rozwiązania, no cóż - bez kilku tysięcy nie podchodź ;). Z CURDE199 czasami korzystam ale brakuje wielu pozycji. Przykładowo takie AUZ1Z1 z Audi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16500454
    volksjet
    Poziom 15  
    Martech uwierz mi jest najlepszy na chwile obecna. Co do kilku tysięcy hmmm sam musisz ocenić rynek i zapotrzebowanie. Jeśli jest spore te kilka tys. zwróci się bardzo szybko. Martech to nie tylko radia. Możesz naprawiać uszkodzone mmi w audi a to już coś nowego czego nikt nie robi chyba poza martechem. Curde to kalkulatory po plikach bin wiec musisz mieć czym je zaczytać itd. A co do AUZ1Z1 hmmm fis i do tego nie ma żadnego kalkulatora. Albo martech albo kod od dilera.Ewentualnie każdy zczytany plik na forum i może ktoś przeliczy.... :-)
  • #6 16500520
    BigPablo
    Poziom 21  
    Może faktycznie warto odłożyć na Martecha. Zapotrzebowanie jest, mimo, że nie reklamuję się w tym kierunku to klienci sami się zgłaszają. Może to dobry kierunek w działalności. Odczytanie wsadu z pamieci to nie taki problem mam do tego sprzęt. Właśnie ten AUZ1Z1 zmusił mnie do przemyśleń na temat nowego sprzętu. Mam takiego na stole .bin odczytany i niczym dostępnym w sieci go nie mogę rozgryźć. No cóż, poprosze o pomoc forumowiczów a czas zacząć oszczędzać na nowe narzędzia :).
  • #7 16500521
    volksjet
    Poziom 15  
    Podeślij wsad będziemy pomagać :) Zobaczymy co da sie zrobic :-)
  • #8 16500541
    BigPablo
    Poziom 21  
    Może się uda :). Wrzucam wsad.
    Załączniki:
    • AUZ1Z1.bin (2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 16500987
    volksjet
    Poziom 15  
    Mógłbyś wrzucić zdjęcie? Podaj tez numer seryjny z naklejki.Jest to Navi plus z Audi? Podejrzewam ze twój plik jest źle odczytany.
  • #10 16501312
    BigPablo
    Poziom 21  
    Próbowałem ponownego odczytu ale plik jest taki sam. Mimo wszystko problem rozwiązany, wgrany wsad ze znanym kodem :). Pozdrawiam i dzieki z pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat odblokowywania radii samochodowych, w szczególności modelu AUZ1Z1. Użytkownicy polecają oprogramowanie Martech jako jedno z najlepszych narzędzi do tego celu, które obsługuje wiele modeli radii, jednak wymaga znacznych inwestycji. Inne źródło, CURDE199, oferuje kalkulatory do 199 modeli, ale brakuje w nim wsparcia dla AUZ1Z1. Uczestnicy wymieniają się doświadczeniami związanymi z odczytem wsadów pamięci oraz poszukiwaniem pomocy w rozwiązywaniu problemów z kodami blokady. Ostatecznie, jeden z użytkowników rozwiązał swój problem, wgrywając wsad ze znanym kodem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA