logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polska Telewizja w Kanadzie

konrad2011 30 Maj 2017 16:13 9015 10
REKLAMA
  • #1 16503024
    konrad2011
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam.

Jaki jest najlepszy sposób na odbiór polskiej telewizji w Kandzie? Chodzi mi głównie o kanały grupy Polsat in TVN...najlepiej z funkcji timeshift w dekoderze...

Czy znacie jakichś zaufanych i godnych polecenia dystrybutorów? Kiedyś było dobre Polsky.TV ale teraz usunęli najlepsze kanały.

Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 16503444
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 16534208
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 16535271
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5431
    konrad2011 napisał:
    Jaki jest najlepszy sposób na odbiór polskiej telewizji w Kandzie? Chodzi mi głównie o kanały grupy Polsat in TVN...

Raczej IPLA, VOD nie obejrzysz - masz kanadyjskie IP internetu, a tam są treści na POLSKI rynek. Byłby potrzebny jakiś VPN z polskimi serwerami IP (choć pozostaje tu też aspekt prawny oglądanie tych treści poza granicami Polski, no i nie ma pewności, że tego VPN jednak nie zablokują).
  • REKLAMA
  • #5 16535771
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 16536204
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    Korzystam z Ipli od 2-3 lat, tylko transmisje sportowe - żadnych problemów.
    Nie ma potrzeby zawierania umów, wystarczy wykupić on-line czy to pakiet na dłuższy okres czy to jednorazowy dostęp do danej transmisji.
    Oczywiście proxy lub VPN jest niezbędne.
    Opłaty? Ipla nie robi żadnego problemu pobierając opłatę z amerykańskiego banku, hyh ...

Legalność?
    Jeżeli ktoś jest "świętszy od papieża" to zapewne uzna moje działanie za nielegalne.
    Mój punkt widzenia - opłacam transmisję prawowitemu nadawcy, oglądam sam i nie rozsyłam dalej w sieć.
    Nie czuję się specjalnie piratem :)))
  • #7 16538502
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 16538691
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 16539321
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1280
    Kurtka na wacia napisał:
    To że ktoś ogląda inne pakiety to jest nielegalne. Regulamin to regulamin. Należy go przestrzegać. Za proponowane rozwiązanie należy się ostrzeżenie.

Heh ...

Jestem z wolna skłonny oddać koledze moją specjalność " Nadperfekcjonizm stanowiskowy " :)
    Chciałbym tu nadmienić, że istnieje jeszcze takie pojęcie jak "zdrowy rozsądek".
    Proszę sobie odpowiedzieć na poniższe pytania:

Czy zarobiłem coś na tym, że oglądałem tę transmisję?
    Czy prawowity nadawca stracił coś na tym?

Nie chciałem zabierać ponownie głosu w tym temacie, ale nie mogłem się powstrzymać widząc powyższy wpis.
    Kurtka na wacia napisał:
    Regulamin to regulamin.

Heh ..
    Coś mi to przypomina ... "befehl ist befehl"

Może zamknąć by ten temat? Autor tematu zdaje się stracił zainteresowanie ...
  • #10 16539658
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 16539836
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Zamykam. Otworzę ponownie, jeżeli autor wątku wyrazi zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono różne metody odbioru polskiej telewizji w Kanadzie, szczególnie kanałów grupy Polsat i TVN. Użytkownicy polecają korzystanie z platformy Ipla, która wymaga podpisania umowy w Polsce oraz użycia VPN, aby ominąć ograniczenia geograficzne. Zwrócono uwagę na kwestie legalności oglądania treści poza granicami Polski oraz na problemy z dostępem do niektórych materiałów wideo. Użytkownicy podkreślają, że Ipla oferuje pakiet IPLA WORLD dla osób przebywających za granicą, ale niektóre treści są niedostępne z powodu restrykcyjnych umów licencyjnych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA