logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pomimo wylogowania facebook się otwiera z linku z poczty

macbull 06 Lip 2017 10:37 2061 10
REKLAMA
  • #1 16571503
    macbull
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    Witam!
    Ostatnio pojawił mi się problem z facebookiem. Do tej pory jeśli dostałem powiadomienie z fb na pocztę i klikałem na link, otwierała się strona fb i musiałem się zalogować, aby obejrzeć zawartość. Od niedawana moja strona otwiera się od razu (jest tylko prośba o potwierdzenie, cz to na pewno ja) i dzieje się tak nawet po wylogowaniu z fb. Próbowałem nawet klikać, że to nie ja, a i tak program ponownie się otwierał po kliknięciu na link w mailu. Nie umiem tego ustawić aby się nie otwierało automatycznie, pomimo prób. Czy ktoś pomoże? Mam windows 10, przeglądarka firefox. Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16571537
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10437
    Po wklejeniu linka z maila do innej przegladarki tez loguje Cie automatycznie?
  • #3 16571567
    macbull
    Poziom 9  
    Po wklejeniu do ie oraz chroma nie loguje i żąda hasła. Więc rzeczywiście wydaje się to wina firefoxa, jednak hasła do facebooka nie ma na liście zapisanych tam haseł. Nie wiem jak to ogarnąć :-(
  • REKLAMA
  • #4 16571578
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Utworz w FF nowy profil i sprawdz czy tam tez bedzie sie logowac automatycznie.

Sprawdz tez -> https://www.facebook.com/settings?tab=security wylacz logowanie za pomoca zdjecia, wyloguj sie ze wszystkich sesji (lub chociaz z tych z FF).
  • #5 16573336
    macbull
    Poziom 9  
    Wyłączyłem logowanie za pomocą zdjęcia i bez zmian. Drugie konto tak samo się otwiera :-( Ewidentnie coś jest z firefoxem, bo w innych przeglądarkach nie ma problemu.
  • REKLAMA
  • #6 16573345
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Usun w FF wszystkie ciastka od FB.

W ostatecznosci odinstaluj FF, usun katalog profilu FF i zainstaluj ponownie. Wczesniej zgraj zakladki o ile sa Ci potrzebne.
  • REKLAMA
  • #7 16573356
    macbull
    Poziom 9  
    Usunąłem ciasteczka i pomogło na chwilę ale już po pierwszym zalogowaniu problem powrócił.

Dodano po 2 [minuty]:

Kolobos napisał:
    Usun w FF wszystkie ciastka od FB.

W ostatecznosci odinstaluj FF, usun katalog profilu FF i zainstaluj ponownie. Wczesniej zgraj zakladki o ile sa Ci potrzebne.

Na FF wchodzę przez przeglądarkę, więc tu go raczej nie odinstaluje (nie jestem strasznie zaawansowany, więc może coś źle mówię). Gdzie jest katalog profilu FF?
    Dzięki za pomoc!
  • #9 16577637
    macbull
    Poziom 9  
    Nic nie pomaga. Co ciekawe to samo mam z OLX. Też pomimo wylogowania, po kliknięciu na link w poczcie jestem zalogowany. Jakoś FF zachowuje gdzieś te hasła bez mojej wiedzy :-(
  • #10 16577642
    Kolobos
    Spec od komputerów
    W ciastkach na ogol.

Synchronizujesz ustawienia Firefox z konta?
    Odinstalowales Firefox i usunales katalog profilu czy tylko usunales katalog profilu?
  • #11 16577663
    macbull
    Poziom 9  
    Nie mam konta na ff. Odisntalowałem ff i usunąłem katalog profilu, tak jak mówiłeś. Co ciekawe konto na elektrodzie się samo nie ładuje i trzeba się zalogować.

Dodano po 4 [minuty]:

Udało się z facebookiem (chyba). W uprawnieniach strony w ustawieniach ciasteczek ustawiłem "zezwalaj na czas sesji" i po ponownym uruchomieniu kompa zaczął wołać o hasło. Zrobiłem to samo dla olx i na razie nie działa ale pójdę w tym kierunku i może się uda. Wielkie dzięki za podpowiedzi i doping. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z automatycznym logowaniem do Facebooka po kliknięciu w link z powiadomienia e-mail, mimo wylogowania z konta. Po testach w różnych przeglądarkach (Internet Explorer, Chrome) stwierdzono, że problem występuje tylko w Firefoxie. Użytkownik próbował wyłączyć logowanie za pomocą zdjęcia, usunąć ciasteczka, a także odinstalować i ponownie zainstalować przeglądarkę, jednak problem powracał. Ostatecznie, po zmianie ustawień ciasteczek na "zezwalaj na czas sesji", udało się rozwiązać problem z Facebookiem, ale nadal występuje on w przypadku OLX. Użytkownik planuje kontynuować poszukiwania rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA