logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konwersja plików JPG na MP3 - czy to możliwe?

dast 02 Sie 2005 07:57 1736 5
REKLAMA
  • #1 1699335
    dast
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    czy isnieje możliwość konwersji plików jpg na mp3
  • REKLAMA
  • #2 1699366
    Robson_G
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    witam
    Ciekaw jestem do czego ma służyć taka konwersja?
    O ile mi wiadomo "jpg" jest plikiem skompresowanej grafiki a
    "mp3" skompresowanym plikiem muzyki
    pozdrawiam wszystkich na forum
  • REKLAMA
  • #3 1699371
    nitro_67
    Poziom 12  
    A czytales swoja wypowiedz, uwazasz ze to wogule bedzie mozliwe?
  • REKLAMA
  • #4 1699385
    dast
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    co to są za pliki to doskonale rozumiem i wiem ale to zapytanie wystawiłem dla swietego spokoju, bo taka jedna wciska mi kit ze jest to mozliwe aby jpg oglądała na starym dvd który odtwarza tylko dvd i mp3
  • REKLAMA
  • #5 1699402
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 749
    Cześć !

dast napisał:
    czy isnieje możliwość konwersji plików jpg na mp3

TAK ! :)

Już wyjaśniam . Jest to patent witryn z nielegalną muzyką . Plik muzyczny ma zmienione rozszerzenie np na *.jpg . Po ściągnięciu pliku , zmieniamy rozszerzenie na mp3 i mamy pełnosprawny ulubiony "kawałek" .
    Po prostu , kolejny patent na obejście prawa .
    Właściciel takiej witryny oczywiście nie udostępnia żadnych plików mp3 ;)

Tak więc nie jest to prawdziwa konwersja pliku *.jpg na *.mp3 , ale pseudo "konwersja *.jpg na *.mp3" ;)

p.s. post zapisał się parę sekund po wyjaśnieniach autora , ale go zostawię , bo to zawsze jakaś ciekawostka .... :)
  • #6 1699685
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    dast napisał:
    co to są za pliki to doskonale rozumiem i wiem ale to zapytanie wystawiłem dla swietego spokoju, bo taka jedna wciska mi kit ze jest to mozliwe aby jpg oglądała na starym dvd który odtwarza tylko dvd i mp3

Hehh Witam. Zdjęć jpg nie da się zamienić na mp3 ale to, że można oglądać zdjęcia jpg na DVD to prawda. Jeśli oczywiście Twoje DVD posiada taką funkcję i odtwarza (sprawdź w instrukcji) Do tego żeby oglądać sobie zdjęcia jpg na stacjonarnym DVD nie potrzeba nic przekonwertowywać. Po prostu nagrywasz pliki jpg na CD (najlepiej w folderach) wrzucasz do stacjonarnego DVD i na ekranie TV możesz przeglądać zdjęcia (oczywiście jeśli Twój odtwarzacz DVD posiada taką funkcję). Ja posiadam DVD Panasonica i bez problemu przeglądam pliki JPG na DVD, a więc zwróć honor "takiej jednej" bo w pewnym sensie miała rację ;)

Jeśli natomiast ma DVD które tylko odtwarza filmy i mp3 to raczej jpg nie odtworzy a jeśli jej odtwarza to wychodzi na to, że jednak jej odtwarzacz odtwarza pliki graficzne jpg. Pozdrawiam :)
REKLAMA