logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przechwycić obraz z kamery Panasonic NV-GS17 bez użycia FireWire?

Ciastex44 27 Lip 2017 18:13 2277 3
REKLAMA
  • #1 16611795
    Ciastex44
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Od razu zaznaczę, że nie mam możliwości wykorzystania kabla FireWire. Wykopałem z szafy kamerę cyfrową jak w temacie i w związku z nagrywaniem filmików z gry na gitarze pomyślałem że wykorzystam ją do tego celu. Przeczytałem niemały kawał internetu i nie doszedłem do rozwiązania problemu, ponieważ niemal każdy pytający spowodował g*wnoburzę na temat jakości obrazu z wykorzystywanych złącz, a żadnych odpowiedzi. Rzecz jest prosta - chciałbym przechwytywać obraz z kamery wprost na komputer, przy czym bardziej interesuje mnie jakość dźwięku, aniżeli jakość obrazu. Nie mam kasetek do niej, niestety oba komputery (skrzynka i laptop) nie mają portów FireWire, laptop nie ma slotu PCMCIA, jeśli to możliwe to chciałbym uniknąć kupna dodatkowej karty do skrzynki. Czy jest możliwe przechwytywanie obrazu wprost z kamery na komputer bez kasetki w kamerze, oraz jakiego oprogramowania do tego potrzebuję?
  • REKLAMA
  • #2 16612589
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16623125
    Ciastex44
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Dobra zamiast kombinować, kupiłem kontroler FireWire, umieściłem w komputerze. Sterowniki zainstalowane z internetu wg sprzętowego id z powodu braku płytki ze sterownikami. Kamera jest wykrywana przez kabel usb, ale podłączona na DV już nie jest wykrywana. Sprawdzałem inny kabel i też nic. Gniazdo DV w kamerze nigdy nie było używane, więc raczej nic się z nim nie stało. W Sony Vegas Studio gdy chcę przechwytywać obraz, okienko podglądu pokazuje "Please connect device"
    Załączniki:
    • Jak przechwycić obraz z kamery Panasonic NV-GS17 bez użycia FireWire? 1.PNG (6.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 16624683
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA