logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zalogować słuchawki Gigaset 2000C do bazy Gigaset 3010 po naprawie

paw2501 02 Sie 2005 12:50 1293 6
REKLAMA
  • #1 1699960
    paw2501
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Witam!
    Nie mogę zalogoać słuchawki gigaset 2000c do bazy gigaset 3010.Logowałem według instrukcji zamieszczonej na elektrodzie.Słuchawka ta na początku wyłączała sie.Jednak po przelutowaniu procka,przemyciu izopropanolem i wygrzaniu Słuchawka przestała sie wyłaczasc,lecz nie mogę jej teraz zalogować.Co może być przyczyną tej usterki?Po nizej zamiesciłem opis logowania.
    Załączniki:
    • 2000.jpg (133.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1700003
    nipper
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    Witam.
    A logowałeś już cokolwiek do tej bazy? Może pin jest inny niż standartowy albo nie ma juz miejsca na nastepną słuchawkę ?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1700397
    paw2501
    Poziom 22  
    Do bazy zalogowany jest gigaset 3000 clasic.Pin jest standardowy czyli "0000".Klient potwierdził ten pin.A jak mozna sprawdzic ile jest zalogowanych telefonów do tej bazy?
  • REKLAMA
  • #4 1701728
    silverpen
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    W trakcie logowania baza wyświetla Ci na słuchawce wolne dla niej numery.
  • #5 1702170
    darek kanik
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    witaj musisz dokladnie opisac co sie dzieje przy logowaniu tzn. co w ktorym momencie,logowanie zrób tak:wylącz sluchawke nacisnij dlugo na bazie przywołanie jak zacznie pikac to trzymając na sł.klawisz 1 włącz ją wpisz pin bazy potwierdz ziel.sluch. lub # (juz nie pamietam)i baza ma przestac pikac to oznacza ze sie komunikują wzajemnie i wtedy wyskoczą ci wolne miejsca do zameld.jesli baza jest pełna to nowa słuch zaloguje sie na 6 i wyzuci poprzednią sluch.o nr.6
  • REKLAMA
  • #6 1702340
    paw2501
    Poziom 22  
    Witam!
    Słuchawka 2000C ma taka funkcje jak anmelden.Po włączeniu pojawia sie komunikat anmelden?Po zatwierdzeniu- ok trzeba wpisac pin czyli "0000" zatwierdzam i po tym wyskakuje "anmeldevorgang Station 1" ( tym czasie nie ma zadnego łączenia sie z bazą,baza cały czas pika a po minucie przestaje.) Po tym wyskakuje komunikat "Suche Station" Horer laut 2"
  • #7 1829361
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3609
    Miałem dokładnie taką samą sytuację: kupiłem słuchawkę z podejrzeniem uszkodzenia - nie było możliwości zameldowania jej do bazy (objawy takie jak przedstawiono) Okazało się że 2000c ma możliwość współdziałania z sześcioma bazami i wszystkie były już "zajęte" Pomógł całkowity reset słuchawki :D

Pzdr.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy niemożności zalogowania słuchawki Gigaset 2000C do bazy Gigaset 3010 po naprawie, mimo stosowania się do instrukcji logowania. Słuchawka po przelutowaniu procesora, przemyciu izopropanolem i wygrzaniu przestała się wyłączać, lecz nie nawiązuje połączenia z bazą. W trakcie logowania pojawia się komunikat "anmelden?" i prośba o wpisanie standardowego pinu "0000", następnie "anmeldevorgang Station 1", jednak baza nie łączy się ze słuchawką i po chwili przestaje sygnalizować. Wskazano, że baza może być już zajęta przez maksymalną liczbę zarejestrowanych słuchawek (np. 6), co uniemożliwia dodanie kolejnej. Sposobem na rozwiązanie problemu jest wykonanie całkowitego resetu słuchawki, co pozwala na ponowne zalogowanie do bazy. Podczas logowania baza powinna wyświetlać dostępne numery stacji, a baza sygnalizuje gotowość do rejestracji poprzez sygnały dźwiękowe. Warto również zweryfikować poprawność pinu i ilość wolnych miejsc w bazie.
REKLAMA