logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Deamon Tools nie mogę zainstalować gier i programów z .ISO

kuba.45 31 Lip 2017 11:03 4869 6
REKLAMA
  • #1 16617663
    kuba.45
    Poziom 2  
    Witam,
    Ostatnio chciałem zainstalować grę z pliku iso, za pomocą programu Daemon Tools, stworzyłem wirtualny obraz płyty itd, odpaliłem instalacje, i około po dwóch minutach wyskoczył błąd instalacji, gdy spojrzałem do "mój komputer", okazało się, że tak jakby obraz dysku się odłączył, po prostu tak jakbym wysunął płytę ze stacji dysków, tylko że nie miałem płyty ale wirtualny dysk, i mam tak z każdą grą i programem, który próbuję zainstalować z wirtualnego napędu, próbowałem też innych programów.
    Chciałbym wspomnieć że robiłem format komputera, a przed formatem działało wszystko poprawnie, więc nie mam pojęcia co się stało.

Intel Core i5 4460
    Nvidia Geforce GTX 750ti
    12 GB ram
    Windows 7 professional
  • REKLAMA
  • #2 16617700
    kamkamilo6
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam
    Spróbuj zreinstalować program gdyż niestety daemon tools lubi się bardzo często instalować z licznymi błędami lub w ogóle nie kończy instalacji przez co brakuje potrzebnych plików i może przez to być taki efekt jak u ciebie (u mnie pomogło na win 10 na win 7 niestety nie chciał instalator kończyć instalacji).
  • REKLAMA
  • #3 16619012
    kuba.45
    Poziom 2  
    Właśnie reinstalowałem już nie raz, i kurcze nie działa
  • #4 16619057
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8248
    Skoro Daemon Tools dla Ciebie nie działa - to może spróbuj z jakimś innym programem. Ten wygląda na darmowy i obsługuje ISO: http://wincdemu.sysprogs.org/
  • REKLAMA
  • #5 16619424
    Hackmsr
    Poziom 23  
    Ocena: 80
    Możesz jeszcze wypakować pliki z obrazu do jakiegoś folderu i z niego instalować.
    Deaemon Tools w wersji Lite?
  • #6 16626205
    kuba.45
    Poziom 2  
    Tak, w wersji lite, gdy montuje obraz płyty i próbuję wypakować, to po jakimś czasie też się odłącza
  • REKLAMA
  • #7 16626313
    Hackmsr
    Poziom 23  
    Ocena: 80
    Ale przecież nawet WinRAR'em możesz wypakować bez montowania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z instalacją gier i programów z plików .ISO za pomocą Daemon Tools, gdzie wirtualny dysk odłącza się podczas instalacji. Po formacie komputera, który wcześniej działał poprawnie, reinstalacja Daemon Tools nie przyniosła efektów. Użytkownicy sugerują reinstalację programu, wypróbowanie alternatywnych aplikacji do obsługi ISO, takich jak WinCDEmu, oraz wypakowanie plików z obrazu do folderu przed instalacją. Użytkownik korzysta z wersji Lite Daemon Tools, ale problem z odłączaniem się obrazu nadal występuje.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA