logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens EQ9 TI903509DE - tłok zaparzacza nie odbił na dół

nextsave 03 Sie 2017 10:03 2172 1
REKLAMA
  • #1 16622806
    nextsave
    Poziom 10  
    Witam.
    Wczoraj zauważyłem, że po zrobieniu kawy fusy nie trafiły na swoje miejsce. Niestety okazało się, iż tłok zaparzacza został na górze i nie odbił. Byłbym dozgonnie wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki nim skorzystał z opcji "wizyta w serwisie". Mam nadzieję, że obejdzie się bez ponadprogramowych wydatków.
  • REKLAMA
  • #2 16624027
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3332
    Przypuszczalnie tak z racji doświadczenia zauważyłem ze siemens montuje w nowych modelach czarne uszczelki komory parzenia które notorycznie puchną i blokują blok.
    Czysto hipotetycznie obstawiam ta usterkę.

Trochę zabawy bedzie, blok trzeba będzie wyjąć i potem ustawić to we właściwej pozycji najprościej podlaczajac napiecie bezpośrednio do silnika.
    Potem regeneracja bloku.. Tj czyszczenie, wymiana uszczelek i smarowanie.
    Polecam uszczelki silikonowe a smar koniecznie silikonowy z dodatkiem teflonu naturalnie z atestem spożywczym .
    Podczas rozbiórki warto pokusić się przy okazji o wymianę uszczelek grzałki.. Również wydaje mi się ze siemens nie przyłożył się szczególnie do ich jakości.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
REKLAMA