logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony MHC-RG270 - Wyłącza się całkowicie po kilku sekundach w kazdym trybie

kojderl 03 Sie 2017 16:19 1518 4
REKLAMA
  • #1 16623435
    kojderl
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z wieżą Sony MHC-RG270. Po włączeniu działa prawidłowo przez kilka sekund (AUX/Tuner) jednak po chwili wyłącza się całkowicie tak że nawet przycisk StandBy gaśnie i dopiero wyciągniecie wtyczki na jakiś czas pozwala ponownie uruchomić sprzęt.
    Próbowałem nawet Cold Reset (Stop+Illumination+Disk1) ale nic to nie pomogło. Wieża potrafi wyłączyć się nawet z trybu Demo...
    Jest prawdopodobne że została wylana na nią jakaś niewielka ilość wody.
    Co może być nie tak? Czy to jakies zabezpieczenie? Diagnostyka?
    W zasadzie potrzebuje tylko wzmacniacza i głośników. Czy jest możliwość wyłączenia CD/Tape jeśli to one powodują problemy?
  • REKLAMA
  • #2 16623452
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1862
    No to rozbierz z zobacz co zrobiła ta woda.
  • REKLAMA
  • #3 16623476
    kojderl
    Poziom 10  
    Rozbierałem. Brak widocznych śladów wody lub uszkodzeń które mogła spowodować.

Dodano po 1 [minuty]:

Mam też w domu 2.5 letniego smyka który czasem wkładał różne zabawki do szuflad na kasety. Jednak prawdę mówiąc nie mam już nawet kasety w domu aby spradzić czy mechanizm działa.
  • REKLAMA
  • #4 16623496
    HD-VIDEO
    Poziom 43  
    Ocena: 1862
    Z opisu problem z zasilaczem; jest tam rozbudowany zasilacz
  • #5 16623560
    kojderl
    Poziom 10  
    Wiem widziałem. Dużo elektroniki, mały i duży transoformator oraz wiele przewodów sterowania.
    Popatrze na ten zasilacz jeszcze raz, Jakieś sugiestie na co zwrócić uwagę? Kondensatory już sprawdzałem i jakiś ewidentych wad w postaci wybulenia niezauważyłem.
REKLAMA