logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja Motorola LS2208 - Jak ustawić podwójny Enter?

MakeYourChoice 05 Sie 2017 06:29 4071 6
REKLAMA
  • #1 16625905
    MakeYourChoice
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam Was serdecznie,

Szukam po Google konfiguracji czytnika Motorola LS2208, żeby czytał dwa razy enter i niestety nie mogę tego znaleźć.

Panowie, jakich i w jakiej kolejności trzeba zaczytać czytnikiem kody kreskowe, żeby "zaprogramować" dwa razy klawisz "Enter" właśnie w tym czytniku?

Proszę Was o pomoc, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #2 16625919
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16625926
    MakeYourChoice
    Poziom 9  
    Precyzując... Chodzi o to, aby przy zaczytaniu w notatniku nie opuszczał kursora linie poniżej kodu EAN, a o dwie linie. Mam nadzieję, że to bardziej sprecyzuje o co mi chodzi. :-)
  • REKLAMA
  • #4 16625928
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 16625945
    MakeYourChoice
    Poziom 9  
    Na 100% jest taka opcja, bo mam dwa takie czytniki. Jeden kilka lat temu był już tak zaprogramowany, ale robiło się to kilka lat temu. :) Teraz już tego człowiek nie pamięta. :/ Wiem, że trzeba wybrać jakieś zebry w odpowiedniej kolejności. Albo może i jest jakaś inna opcja. Teraz już mi jest to ciężko powiedzieć... Jakoś trzeba "zaczytać" i "zaprogramować" w czytniku dwa razy opcję zaczytania klawisza "Enter". Po zwyczajnej kombinacji, która jest w manual'u - zaczytuje on tylko raz tą funkcję. Jak się zrobi to drugi i trzeci nadal czytnik "pamięta" tylko jedną.

Sprawdzę jeszcze to co podałeś - wielkie dzięki za chęć pomocy.

Może ktoś inny wie coś jeszcze na ten temat?
  • #6 16625952
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 16625995
    MakeYourChoice
    Poziom 9  
    Właśnie chodzi o "Enter Key (Carriage Return/Line Feed)", ale dwa razy.

Żeby właśnie tą opcję wprowadzić dwa razy do czytnika. Cały problem polega na tym, że oprogramowanie, które z niego korzysta znajduje się na kasie. Gdy kasjerka "zaczytuje" kod EAN to po nim, żeby dodać towar do paragonu, musi jeszcze sama wcisnąć "ENTER".
    Kombinacja wygląda tak:

Bez zaczytanego klawisza ENTER do czytnika - system nie znajduje towaru, pokazuje tylko kod EAN.
    Po zaczytam klawiszu ENTER - czytnik tylko znajduje towar. Nie pokazuje gołego kodu EAN, tylko towar, cenę, stan itp.
    Musi być jeszcze raz wpisany klawisz ENTER, żeby sam dodał go do paragonu.

Mam nadzieję, że teraz wiadomo o co chodzi. :)

Dodano po 3 [godziny] 50 [minuty]:

Dobra Panowie,

Na wstępie - wielkie dzięki za chęć pomocy. Temat rozwiązany.

Napiszę w jaki sposób - może się komuś przyda. Trzeba wykonać to w ten sposób:

1. Na wstępie czytnik musi być "czysty". Nie może mieć w sobie żadnych opcji.
    2. Zaczytanie opcji "Scan Options". W oryginalnym manualu znajduje się w rozdziale 13-4.
    3. Zaczytanie "<DATA><SUFFIX>". Znajduje się w rozdziale (13-5).
    4. Zaczytanie "<PREFIX><DATA>". Znajduje się w rozdziale (13-5).
    5. Zaczytanie "ENTER". Znajduje się w rozdziale (13-5).

I mam to czego chciałem - po zaczytaniu towaru w notatniku mamy kombinacje EAN i dwie linie niżej schodzi kursor. To w ogólnym znaczeniu wygląda tak "EAN,Enter,Enter". I kasa działa prawidłowo.

Pozdrawiam Was!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sposobu na skonfigurowanie czytnika kodów kreskowych Motorola LS2208, aby zaczytywał dwa razy klawisz "Enter". W odpowiedziach zasugerowano, że nie ma bezpośredniej opcji "dwa razy enter", ale można to osiągnąć poprzez odpowiednie zaczytanie kodów z manuala. Użytkownik wyjaśnił, że potrzebuje, aby po zeskanowaniu kodu EAN, czytnik dodawał towar do paragonu bez konieczności ręcznego naciskania "Enter". Ostatecznie, rozwiązanie polegało na "czyszczeniu" czytnika i zaczytaniu odpowiednich kodów w odpowiedniej kolejności, co pozwoliło na zaprogramowanie podwójnego "Enter".
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA