dostalem takowy odbiornik lecz jest on w oplakanym stanie. totalnie rozstroione posrednie, pokruszone kaptury od filtrow 455KHz(zolte), lecz nie to jest najpowaznieszym problemem.
moze bedzie to idiotyczne pytanie...
nie potrafie wlaczyc emisji SSB, poprostu nic nie slychac, podejzewam ze nie ma sygnalu z BFO(jesli jest detekcja stosunkowa bez tego sygnalu nic nie bedzie slychac), czy ktos wie gdzie moge odnalesc BFO w tym odbiorniku(mniej wiecej gdzie go szukac...)
BFO jest przestrajany, nie wiem ale obawiam sie ze jest to synteza(byc moze sie myle...)
a drugie idiotyczne pytanie czy ktos moze mi pomoc zidentyfikowac obwody wejsciowe...
kompletnego schematu oczywiscie nie posiadam
zdjecia i inne posiadane przezemnie materialy dotyczonce winradio moge przeslac na maila( w sumie 14MB)
jesli bedzie zainteresowanie tematem podziele sie tez zdobytym oprogramowaniem.
pozdrawiam Piter
moze bedzie to idiotyczne pytanie...
nie potrafie wlaczyc emisji SSB, poprostu nic nie slychac, podejzewam ze nie ma sygnalu z BFO(jesli jest detekcja stosunkowa bez tego sygnalu nic nie bedzie slychac), czy ktos wie gdzie moge odnalesc BFO w tym odbiorniku(mniej wiecej gdzie go szukac...)
BFO jest przestrajany, nie wiem ale obawiam sie ze jest to synteza(byc moze sie myle...)
a drugie idiotyczne pytanie czy ktos moze mi pomoc zidentyfikowac obwody wejsciowe...
kompletnego schematu oczywiscie nie posiadam
zdjecia i inne posiadane przezemnie materialy dotyczonce winradio moge przeslac na maila( w sumie 14MB)
jesli bedzie zainteresowanie tematem podziele sie tez zdobytym oprogramowaniem.
pozdrawiam Piter