logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Polo 3 6N2 2000 - jak wymienić żarówki postojowe bez demontażu reflektora?

mgrokrutny 07 Sie 2017 19:31 11637 4
REKLAMA
  • #1 16629994
    mgrokrutny
    Poziom 9  
    Ocena: 30
    Witam
    Nigdzie nie znalazłem jak wymienia się żarówki w przednim reflektorze . Pytam czy muszę zdemontować cały reflektor aby wymienić żarówki postojowe?

Moderowany przez T5:

3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.
    3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

• REKLAMA
  • #2 16630046
    madamsz1
    Poziom 42  
    Ocena: 1685
    Ja znalazłem coś takiego:

"Światła postojowe

Na początku zdejmujemy osłonę reflektora. Następnie wyjmujemy oprawkę chwytając ją za złącze. Wciskamy delikatnie żarówkę w oprawę i obracamy ją w lewo o 90 stopni po czym wyjmujemy żarówkę. Instalujemy nową, wciskamy i obracamy w prawo. W tym momencie możemy włożyć oprawkę z wymienioną żarówką do reflektora. Na końcu zakładamy osłonę z tworzywa sztucznego na tylną część reflektora.

mijania

Pierwszy krok to otworzenie przedniej maski. Następnie naciskamy zaczep sprężysty i zdejmujemy osłonę. Wyjmujemy złącze i przesuwamy klamrę mocowania żarówki do góry. Wyjmujemy przepaloną żarówkę i w jej miejsce montujemy nową. Zwracamy uwagę, żeby występy na cokole żarówki weszły w odpowiednie rowki obudowy."

:)

Chociaż to może być do roku 1999 :)
  • REKLAMA
  • #3 16630048
    jarek225
    Poziom 24  
    Ocena: 219
    Tu masz :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #4 16630149
    tencozawsze
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    mgrokrutny napisał:
    Witam
    Nigdzie nie znalazłem jak wymienia się żarówki w przednim reflektorze . Pytam czy muszę zdemontować cały reflektor aby wymienić żarówki postojowe?

Za dwa dni temat, jak i co nalać do zbiornika, serio to się do hyde parku nadaje. :D
  • #5 16846241
    donaldmenda
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Nie takie proste. U mnie te dekielki w lampach trzymają jak rzep ogona. I zapmniałem czy to się naciska czy podważa?? I ciągnie się?
REKLAMA