logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson/J10i2 - Nagle przestał działać slot oraz sama karta SIM

Advisorylyrics10 15 Sie 2017 18:15 612 5
REKLAMA
  • #1 16643714
    Advisorylyrics10
    Poziom 2  
    Witam wszystkich. Jestem tu nowy, zarejestrowalem się w konkretnej sprawie. Proszę o pomoc, otóż mój Sony Ericsson nagle przestał czytać kartę sim (sieć T-Mobile) pojawił się komunikat z prośbą o włożenie karty. Użyłem innej i telefon nawet się nie uruchomił, pojawia się tylko logo Sonny Ericsson i ekran wygasa. Postanowiłem sprawdzić moją kartę w innych telefonach. Żaden z nich jej nie "widzi". Czy to możliwe, że popsuł się slot, jednocześnie uszkadzając kartę lub odwrotnie?
    Podsumowując:
    - po włożeniu mojej karty wyskakuje komunikat który prosi o jej włożenie (taki sam jak w przypadku uruchomienia telefonu bez żadnej karty)
    - po włożeniu innej (ta sama sieć oraz inne) odpalenie się tylko logo firmowe
    - inne telefony nie widzą mojej sim

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16644063
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Uszkodzeniu uległa karta. W telefonie albo sam slot jest uszkodzony albo układ odpowiedzialny za wykrywanie karty sim.
  • REKLAMA
  • #3 16644411
    Advisorylyrics10
    Poziom 2  
    I to normalne, że akurat popsuła się karta jednocześnie ze slotem? Nigdzie w internecie nie znalazłem podobnego przypadku.
  • REKLAMA
  • #4 16645158
    nutergsm
    Czasem zdarzają się takie przypadki. Może być i tak, że telefon uszkodził kartę.
  • REKLAMA
  • #5 16645352
    Advisorylyrics10
    Poziom 2  
    Okay dzięki. Jest jakaś opcja by samemu to próbować jakoś naprawić czy raczej nie warto? Nie jestem zwolennikiem smartfonów, więc dalej z chęcią bym korzystał ze swojej cegiełki
  • #6 16645739
    nutergsm
    No to udaj się do serwisu gsm w twojej okolicy.
REKLAMA