logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony SLV-216EE - wyłączanie się przy dużej ilości taśmy na rolce odbierającej

józek69 03 Sie 2005 13:51 1025 3
REKLAMA
  • #1 1703022
    józek69
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Witam .Trafił do mnie wyżej wymieniony magnetowid z usterką wyłączania się podczas odtwarzania do pozycji stop.Zaobserwowałem tę usterkę w momencie gdy na rolce odbierającej taśmy jest duża ilość taśmy ,natomiast jeżeli jest jej mało magnetowid odtwarza bez problemu.Układ optyczny rolek zbierających oczyściłem,impulsy z układu optycznego są myślę że prawidłowe.Co może być przyczyną tej usterki?Pozdrawiam i czekam na podpowiedż,z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1704227
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Ja jednak bym się czepił tych impulsów.... myślę, że logiczne jest takie postępowanie... a jak wyglądają impulsy z talerzyka odwijającego?? częstą usterką jest uszkodzenie tych transoptorów... spróbuj dokładnie je oczyścić i oczyść też lusterka odbijające... powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 1704929
    artjab
    Poziom 20  
    W tych modelach bardzo często występowały zimne luty na tych układach optycznych i na czujnikach początku i końca taśmy i diody nadawczej. Inną przyczyną mogą być zużyte panewki na capstnie, zobacz jaki mają luz.
  • #4 1704982
    józek69
    Poziom 20  
    Witam.Problem rozwiązałem już wczoraj,jednak nie zdążyłem go dodać na elektrodę .Usterka była banalnie prosta po prostu były zakurzone lekko lusterka pod talerzykiem .Więc miałeś rację Karol 1.Tak to jest jak czasami w głowie pustka to i błache usterki potrafią zaskoczyć.Pozdrawiam.
REKLAMA