logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NIEROZWIĄZANE Gdy włączam komputer zacina się, Trwa uruchamianie systemu windows

sabatek70 17 Sie 2017 15:06 654 3
REKLAMA
  • #1 16647181
    sabatek70
    Poziom 2  
    Tryb awaryjny działa ale komputer był długo włączony i sie zaciął. więc go zrestartowałem i problem sie zaczął proszę o szybką pomoc.

Procesor: AMD phenom 8650
    RAM : 4Gb

W razie potrzeby podam inne info.
  • REKLAMA
  • #2 16647211
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    Standardowo wypadałoby podać konfigurację włącznie z zasilaczem. Sprawdzić napięcia zasilacza miernikiem. Wstawić SMART dysku twardego z programu CDI (crystal disk info), sprawdzić temperatury HWinfo->sensor only. Wykonać memtest pamięci. Sprawdź może na początek zasilacz, jeżeli system uruchamia się tylko w trybie awaryjnym będzie trudne wykonanie powyższego. Zmieniałeś może ostatnio jakiś sprzęt/sterowniki?
  • REKLAMA
  • #3 16647235
    sabatek70
    Poziom 2  
    badboy84 napisał:
    Standardowo wypadałoby podać konfigurację włącznie z zasilaczem. Sprawdzić napięcia zasilacza miernikiem. Wstawić SMART dysku twardego z programu CDI (crystal disk info), sprawdzić temperatury HWinfo->sensor only. Wykonać memtest pamięci. Sprawdź może na początek zasilacz, jeżeli system uruchamia się tylko w trybie awaryjnym będzie trudne wykonanie powyższego. Zmieniałeś może ostatnio jakiś sprzęt/sterowniki?

Nie ale często mam Komputer w trybie Uspienia i prawdopodobnie kot weszedl na klawiature i go wlaczyl mogl tak dzialac 6 godzin zanim sie obudzilem i zauwazylem ze jest wlaczany. A ten zasilac moj to jak to sprawdzic bo ja mam zwyklym kablem podlaczane.

Dodano po 3 [minuty]:

A i działa mi z obsługą sieci :D To jest plus.

Dodano po 1 [minuty]:

A jaki ten CDI? dasz linka?

Dodano po 2 [minuty]:

emmmm a powinno pisać nie znaleziono Dysku? wersja standard
  • #4 16647846
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1483
    To nie ma znaczenia ile komputer działa, jeżeli nic się nie przegrzewa to może działać 24/dobę.
    Wersja standard 7.1.1 ostatnia. Jeżeli system działa to musi być w nim dysk ale jak pisałem w trybie awaryjnym może to być problem...
REKLAMA