logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy S6 EDGE - Przycisk OSTATNIE nie działa.

danstario92 19 Sie 2017 09:51 6192 10
REKLAMA
  • #1 16650205
    danstario92
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam.
    Tak jak w temacie, nie działa mi dotykowy przycisk "ostatnie". Podświetla się ale nie działa. Dodam, że przycisk wstecz działa bez zarzutów. Telefon nie upadł ani nic z nim nie robiłem. Wyłączałem i włączałem telefon i wymuszałem zatrzymanie Touchviza. Wiecie co to może być ? Z góry dzięki :)
  • REKLAMA
  • #2 16650300
    ZEONpl
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    danstario92 napisał:
    Witam.
    Tak jak w temacie, nie działa mi dotykowy przycisk "ostatnie". Podświetla się ale nie działa. Dodam, że przycisk wstecz działa bez zarzutów. Telefon nie upadł ani nic z nim nie robiłem. Wyłączałem i włączałem telefon i wymuszałem zatrzymanie Touchviza. Wiecie co to może być ? Z góry dzięki :)

Mógłbyś mi Podesłać zdjęcie telefonu od przodu ?

Na forum w komentarzu a nie na priv oczywiście ;)
  • REKLAMA
  • #3 16650321
    danstario92
    Poziom 7  
    Tak to wygląda.
    od razu uprzedzę, że telefon mam w obudowie ;)

I problem jest taki, że przycisk w kółeczku nie reaguje na dotyk (nie ma też wibracji po dotknięciu)

• REKLAMA
  • #4 16650342
    ZEONpl
    Poziom 11  
    danstario92 napisał:
    Tak to wygląda.
    od razu uprzedzę, że telefon mam w obudowie ;)

I problem jest taki, że przycisk w kółeczku nie reaguje na dotyk (nie ma też wibracji po dotknięciu)

Może być to spowodowane niechcianym oprogramowaniem (jakaś aplikacja) i system próbuje ją zablokować ponieważ na siłe on próbuje zdobyc dostęp do systemu .

Powiedz mi Czy Wejście od Ładowarki masz na dole czy u góry telefonu ?

Jeżeli na dole to prawdopodobnie podczas ładowania grałeś/grałaś lub korzystałeś/aś z aplikacji która zżera dużo CPU np. MESSENAGER
    i telefon się nagrzał a w miejscu gdzie jest podłączone przegrzało i przewód się stopił jest to prwadopodobne jezeli wejscie od ładowarki znajduje się u dołu telefonu.
  • #5 16650354
    danstario92
    Poziom 7  
    Po środku na dole.
    Wiele razy używałem telefonu podczas ładowania (czy to messenger, youtube czy nawet pokemon go). Dopiero wczoraj ten przycisk przestał działać. I to możliwe że stopił się tylko ten, a od przycisku "wstecz" już nie ?
  • REKLAMA
  • #6 16650356
    ZEONpl
    Poziom 11  
    danstario92 napisał:
    Po środku na dole.
    Wiele razy używałem telefonu podczas ładowania (czy to messenger, youtube czy nawet pokemon go). Dopiero wczoraj ten przycisk przestał działać. I to możliwe że stopił się tylko ten, a od przycisku "wstecz" już nie ?

Niestety tak miałem ten problem przy SAMSUNG GALAXY Y Tylko miałem ten pech że działał mi aby środkowy przycisk .
    Stalo mi się to 2/3 lata temu ale jednak
  • #7 16650360
    danstario92
    Poziom 7  
    Czyli jedyne rozwiązanie to serwis ? Ile wtedy płaciłeś ?
  • Pomocny post
    #8 16650371
    ZEONpl
    Poziom 11  
    danstario92 napisał:

Tego Nie Jestem w stanie ci pw ponieważ wtedy i tak miałem w planach wymienić telefon ale poszukam w internecie i ci pw
  • #9 16650376
    danstario92
    Poziom 7  
    Dzięki wielkie :)
  • Pomocny post
    #10 16650380
    ZEONpl
    Poziom 11  
    danstario92 napisał:

Wydaje mi się że chodzi tu o uszkodzony digitizer w serwisie joystick pl możesz to zrobic za 950 zł najleiej skontaktowac sie telefonicznie jeżeli telefon obejmuje gwarancja to wiesz co robić POWODZENIA :) .

Dodano po 1 [minuty]:

Myślę że temat możemy zakończyć :)
  • #11 16650385
    danstario92
    Poziom 7  
    Zamykam posta

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dotykowym przyciskiem "ostatnie" w telefonie Galaxy S6 EDGE, który nie reaguje na dotyk, mimo że przycisk "wstecz" działa poprawnie. Po kilku próbach, w tym restarcie telefonu i zatrzymaniu TouchWiza, problem nadal występuje. Inni użytkownicy sugerują, że przyczyną może być uszkodzenie digitizera lub przegrzanie telefonu podczas ładowania, co mogło wpłynąć na działanie przycisku. Wskazano również na możliwość naprawy w serwisie, z kosztami wynoszącymi około 950 zł, oraz zalecenie skontaktowania się z serwisem, jeśli telefon jest na gwarancji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA