Witam wszystkich. Mam problem z moją nową płytą, MSI 7728 v2.0. Przyszła do mnie niecały tydzień temu, i już mam z nią problem. Płyta była zakupiona na aukcji allegro, jako nowa. Po podpięciu wszystkiego jak należy, komputer się teoretycznie włącza, lecz obraz stoi na logu firmy, i pod spodem polecenie, co zrobić by wejść do biosu, lecz nie da się danego działania wykonać. Specyfikacja komputera: Karta graficzna: Nvidia gt 630, Procesor: intel core i3-2100, RAM: 2x2gb patriot sector 5, płyta: MSI MS 7728 v2.0, zasilacz: FEEL III-400 ATX. W dodatku po włączeniu komputera i odczekaniu jakiegoś kawałka czasu piknie 1 raz bios potem znowu spory kawałek czasu i znowu piknie, jest to inne piknięcie niż przy włączaniu komputera, przy włączaniu komputera jest 1 wyższe, natomiast to piknięcie jest krótkie, i niskie. Po wyciągnięciu karty graficznej z płyty dochodzi 1 długie i 2 krótkie piknięcia, co oznacza problem z kartą graficzną, gdy wyciągnę ram, również pojawia się dźwiękowy komunikat, 3 krótkie dźwięki. Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ jeśli to byłaby wina płyty głównej, mogę ją odesłać na gwarancję, lecz chciałbym w 100% wiedzieć, czy to jej wina. I dodam jeszcze, że nie mam podpiętych napędów dvd, ponieważ miałem wejście ATA, a na owej płycie nie posiadam takiego wejścia. Czy to mogłaby być tego wina ? czy może trzeba przeinstalować system ? Proszę o szybkie porady.