logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projektor LED-86 WiFi Android wyświetla obraz jak za mgłą - uszkodzona matryca?

dawidowski213 25 Sie 2017 00:17 2241 4
REKLAMA
  • #1 16661867
    dawidowski213
    Poziom 8  
    Witam. Posiadam projektor led-86 wifi,android . Problem polega na słabym obrazie,widać jak za mgłą. Trzeba okiem zajrzeć prosto w obiektyw żeby coś zobaczyć. Po odłączeniu matrycy lampa świeci bardzo mocno. Czy uszkodzona jest matryca? Może elektronika padła? Pisałem do dystrybutora projektora w Polsce i odesłał mnie do producenta w Chinach . Tam też mi nikt nie odpisał na maila. Proszę o pomoc , może ktoś z Was spotkał się z takim uszkodzeniem . Dodaję zdjęcie jak wygląda wyświetlany obraz.
    Załączniki:
    • Projektor LED-86 WiFi Android wyświetla obraz jak za mgłą - uszkodzona matryca? proj.1.jpg (13.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Projektor LED-86 WiFi Android wyświetla obraz jak za mgłą - uszkodzona matryca? IMG_20170731_134113.jpg (1.49 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16661996
    cyryl85
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    co to za projektor? lcd czy dlp? w jaki sposób matryca była odłączana?
  • REKLAMA
  • #3 16662350
    dawidowski213
    Poziom 8  
    Jest to projektor led. Matryca lcd5,8" . Odłączona przy wyłączonym zasilaniu z gniazda. Po ponownym uruchomieniu światło przechodzi przez matrycę,gdy ją z powrotem włącze to blokuje ona światło z lampy i słabo przechodzi światło. Zrobiłem tak by sprawdzić czy lampa jest dobra. Brak schematu do tego sprzętu,nigdzie się nie mogłem doprosić o niego.
  • REKLAMA
  • #4 16663225
    cyryl85
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Jeżeli to jest LCD to są tam 3 matryce RGB, jak dzieje się tak jak mówisz to wygląda na to, że matryce są "zamknięte" jeżeli dzieje się to przy 3 na raz to raczej coś z sterowaniem, firmware, albo usterka płyty głównej, chyba, że to prozaiczny błąd i masz na pilocie kliknięte "shutter" ale to po restarcie nie powinno trzymać. Kiepsko, że to jakiś no name sprzęt...
  • #5 16663316
    dawidowski213
    Poziom 8  
    Tu niema trzech matryc , jest tylko jedna. Lampa led o mocy 220watt. Z niej światło przechodzi przez soczewki fresnela ,a następnie na matrycę 5,8". Z matrycy idzie odbicie w lustrze i na koniec obraz wpada w optykę .
REKLAMA