Poczekaj, bo się w detalach gubimy. AMD oferował 8 rdzeni jako standard w zastosowaniach konsumenckich w chwili, kiedy Intel oferował 4 rdzenie. No jest to pewien postęp, przyznaj. Tym bardziej patrząc po cenach Ryzenów, które są - przyznaj - przyjemne. Poza tym sam pisałeś! że "+50% więcej mocy obliczeniowej w zastosowaniach wielowątkowych", ja się do tego odnoszę! A teraz argumentujesz odwrotnie do swojego poprzedniego stanowiska

No ej
O tym że były zapowiadane 6 rdzeniowe jednostki przez Intela nic nie słyszałem, pewnie wiesz o czym piszesz, wierzę
A co do tych 4 wątków z i5: miałem na myśli tylko to, że jest jakiś hype na fpsy - bezsensowny, zupełnie bzdurny. Np. instalowanie 7770k na 4.5GHz z tekstem na ustach: "bo szybszy w grach". Guzik, wcale nie szybszy. Szybszy, jak zmniejszysz rozdzielczość gier do 720p, albo na monitorach 144Hz. No i może gdzieś w pojedyńczych miejscach Wiedźmina, chociaż nie przypominam sobie spadków procesorowych na i5 4590s, którego do Wiedźmina swojego czasu używałem. Ale może tak jest rzeczywiście, też wierzę