logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Naped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KG

pawlo1748 31 Sie 2017 15:59 3276 13
  • #1 16673554
    pawlo1748
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Nie wiem jak podlaczyc do ww bramy wjazdowej przesuwnej sterownik radiowy NW1KG i podac zasilanie z transformatora na taki sterownik. Spec czlowiek mial to zrobic do konca ale mnie zostawil z problemem dodam jestem laikiem ale ucze sie roznych rzeczy chcialbym ta z wasza pomoca to zrobic. To co na zdjeciach to wszystko jest ok tak zostawil fachowiec, ale z innego pilota chcialbym moc otwierac brame nice i zaprogramowac musze.

Naped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KGNaped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KGNaped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KGNaped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KGNaped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KG
  • #2 16673580
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    Gdzie w napędzie bramy masz stale napięcie 12 aby zasilić ten odbiornik radiowy?
  • #3 16673644
    pawlo1748
    Poziom 10  
    djlukas napisał:
    Gdzie w napędzie bramy masz stale napięcie 12 aby zasilić ten odbiornik radiowy?

Wlasnie nie ma pewnie musze poprowadzic zasilanie z zasilacza ten bedzie dobry ?

transformatoraNaped bramy Nice Robus RB600 plus sterownik radiowy dodatkowy NW1KG
  • #4 16673873
    djlukas
    Poziom 27  
    Może być ten. Mam nadzieję, że umiesz to podłączyć.
  • #5 16674012
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 949
    djlukas napisał:

...a dla czego tylko stałe i tylko 12V? Brak pojęcia czy umiejętności czytania opisów złącza NW1 na fotce (o informacjach w internecie nie wspomnę)...?
    djlukas napisał:

... 12V DC nie ma, ale 24V jest. Po co komplikować życie i utrudniać użytkownikowi podłączenie narażając jednocześnie na koszty?
    Wystarczy przeczytać instrukcję, która jest dostępna w internecie...
  • #6 16674036
    pawlo1748
    Poziom 10  
    Marek J. napisał:
    djlukas napisał:

...a dla czego tylko stałe i tylko 12V? Brak pojęcia czy umiejętności czytania opisów złącza NW1 na fotce (o informacjach w internecie nie wspomnę)...?
    djlukas napisał:

... 12V DC nie ma, ale 24V jest. Po co komplikować życie i utrudniać użytkownikowi podłączenie narażając jednocześnie na koszty?
    Wystarczy przeczytać instrukcję, która jest dostępna w internecie...

czytalem instrukcje i nie wiele mi to mowi na przekazniku radiowym jest 12 i 24 v jak to polaczyc a do sieci to plus i minus ?
  • Pomocny post
    #7 16674069
    Marek J.
    pawlo1748 napisał:
    jak to polaczyc a do sieci to plus i minus

Do jakiej sieci??? Podłączasz zasilanie odbiornika pod prawy zacisk od STOP i lewy zacisk od PP.
  • #8 16674117
    djlukas
    Poziom 27  
    Po pierwsze nie pisałem "stałe" tylko stale czyli ciągle a po drugie to pytałem na ktorych zaciskach ma to 12V a chodziło mi czy zmierzył miernikiem. Nie miałem czasu czytać instrukcji, a patrzyłem tylko na fotkę z zaciskami sterownika.
  • Pomocny post
    #9 16674157
    Marek J.
    Stałe, stale... Sorki, nie doczytałem. Nie zmienia to jednak faktu że na zdjęciu jest 12/24V AC/DC, oraz
    djlukas napisał:
    Nie miałem czasu czytać instrukcji

to po co się wypowiadać i akceptować rzeczy niepotrzebne?
  • #10 16674282
    pawlo1748
    Poziom 10  
    Marek J. napisał:
    pawlo1748 napisał:
    jak to polaczyc a do sieci to plus i minus

Do jakiej sieci??? Podłączasz zasilanie odbiornika pod prawy zacisk od STOP i lewy zacisk od PP.

jutro tak podlacze i sprawdze czy bedzie dzilac
  • Pomocny post
    #11 16674692
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    A dlaczego by nie miało działać? W instrucji jest nawet rysunek dla tych, którym czytanie sprawia trudność ;)
  • #12 16674706
    pawlo1748
    Poziom 10  
    lamerb napisał:
    A dlaczego by nie miało działać? W instrucji jest nawet rysunek dla tych, którym czytanie sprawia trudność ;)

dzieki za info popludniu biore sie do roboty ale czy jskis zasilacz jest potrzebny dodatkowy bo z tego co widze napiecie bedzie wiec raczej nie?
  • #13 16674755
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    pawlo1748 napisał:
    dzieki za info popludniu biore sie do roboty ale czy jskis zasilacz jest potrzebny dodatkowy bo z tego co widze napiecie bedzie wiec raczej nie?

Po tym pytaniu mam spore wątpliwości czy powinieneś się za to brać samodzielnie :(
  • #14 16675788
    pawlo1748
    Poziom 10  
    rozwiazany problem dziekuje za info koledzy podlaczylem wedlug waszych sugestii sterownik radiowy dziala :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z podłączeniem sterownika radiowego NW1KG do bramy przesuwnej Nice Robus RB600. W trakcie dyskusji poruszono kwestie zasilania, wskazując na potrzebę podłączenia zasilania z transformatora, ponieważ w napędzie bramy nie było stałego napięcia 12V. Użytkownik otrzymał wskazówki dotyczące podłączenia zasilania do odpowiednich zacisków oraz potwierdzenie, że instrukcja obsługi zawiera rysunki pomocnicze. Po kilku wymianach zdań, użytkownik z powodzeniem podłączył sterownik według sugestii i potwierdził, że działa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA