logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MSI GTX750 2GB - Zawieszanie obrazu, artefakty, sterowniki odzyskują stabilność

Kuppsko 31 Sie 2017 16:42 654 6
REKLAMA
  • #1 16673628
    Kuppsko
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Kupiłem 2 lata temu w sklepie Proline kartę graficzną MSI GTX750 2GB, wszystko było z nią w porządku aż do teraz, od 2 tygodni co kilka minut zawiesza się obraz, pojawia się na monitorze pełno małych kwadracików, następnie monitor na sekundę się wygasza a po chwili włącza i wyskakuje komunikat że sterowniki odzyskały stabilność. Myślałem że problem leży po stronie sterowników, lecz niestety po ich czystej instalacji na najnowsze jest nadal to samo, najprawdopodobniej wina lezy po stronie hardwarowej karty. Wiem że MSI daje 3 lata gwarancji na swój sprzęt, ale jeśli da się to jakoś ogarnąć nie tracąc gwarancji to chyba warto spróbować.

Specyfikacja mojego komputera:
    Zasilacz Aerocool Strike-X 600 Watt
    Dysk twardy segate barracuda 500GB
    Procesor AMD FX-4100
    RAM 8GB GOODRAM 1333mhz dual channel
    Płyta główna Asrock 960GM-VGS3 FX

Ma ktoś jakieś pomysły co to może być?Poniżej przedstawiam zdjęcia karty graficznej, numerów seryjnych, pudełka oraz jak to wygląda w praktyce, proszę o odpowiedź, dziękuję i pozdrawiam.

MSI GTX750 2GB - Zawieszanie obrazu, artefakty, sterowniki odzyskują stabilnośćMSI GTX750 2GB - Zawieszanie obrazu, artefakty, sterowniki odzyskują stabilnośćMSI GTX750 2GB - Zawieszanie obrazu, artefakty, sterowniki odzyskują stabilnośćMSI GTX750 2GB - Zawieszanie obrazu, artefakty, sterowniki odzyskują stabilnośćMSI GTX750 2GB - Zawieszanie obrazu, artefakty, sterowniki odzyskują stabilność
  • REKLAMA
  • #2 16673650
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3541
    Masz do wymiany kartę graficzną.

Bo rozumiem, że wentylator na karcie pracuje oraz temperatury nie są BARDZO wysokie?

Zainstaluj i uruchom HWiNFO64 (sensors only), następnie włącz grę, pograj z 5-10min. i zamieść screen z programu.
  • REKLAMA
  • #3 16673686
    Kuppsko
    Poziom 16  
    Wentylator pracuje, w stanie spoczynku grafika ma 30 parę stopni,a podczas grania nie przekracza mi 50. Dobrze, później wkleje screeny.
  • REKLAMA
  • #4 16673690
    Kasek21
    Poziom 43  
    Jeżeli te temp. są realne to do wymiany karta.

Możesz sprawdzić w innym PC'cie ale moim zdaniem nawet nie ma sensu się fatygować.
  • #5 16673741
    Kuppsko
    Poziom 16  
    Tak to wygląda:

Domyślałem się że do wymiany, ale teraz przynajmniej będe pewien w 100%, znajomy miał kiedyś też MSI 660GTX i podobny problem
  • #6 16673763
    Kasek21
    Poziom 43  
    Patrząc na objawy i temp. to karta jest uszkodzona i nadaje się do wymiany.
  • REKLAMA
  • #7 16673766
    Kuppsko
    Poziom 16  
    Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną MSI GTX750 2GB, która od dwóch tygodni zawiesza obraz, generuje artefakty i wyświetla komunikat o odzyskaniu stabilności sterowników. Po czystej instalacji najnowszych sterowników problem nadal występuje, co sugeruje uszkodzenie sprzętowe. Użytkownik potwierdza, że wentylator działa, a temperatura karty nie przekracza 50°C podczas grania. Odpowiedzi innych użytkowników wskazują na konieczność wymiany karty graficznej, a także sugerują sprawdzenie jej w innym komputerze, chociaż większość uważa, że karta jest uszkodzona.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA