Kupiłem tani chiński tracker GPS/GSM. Oznaczenia to niby TK100/GT06 jednak jak wiadomo są różne wersje tego sprzętu, na podstawie komend sterujących dopasowałem instrukcję od TK06A (w załączniku). Jeśli chodzi o obsługę przez SMS wszystko działa. Problem z konfiguracją śledzenia on-line. Skonfigurowany w następujący sposób (karta Orange Free na kartę).
Tu podane IP i port do oryginalnego trackingu via secumore1818.com, niestety urządzenie offline. Testowałem również na id.wialon.net, gpswox.com oraz własnym serwerze traccar.org i nic. W przypadku ostatniego w logach pusto nawet nie widać że próbuje się "dobijać".
Już myślałem, że może się nie łączy (źle skonfigurowany internet) ale w "bilingu" na stronie orange mam co 1-2min ślady transmisji danych po 1kB (wpisując błędną konfigurację APN widać zaprzestanie transmisji danych.
Podsumowując
GPS i SMS-y działają
Internet działa (bilingi)
"Sygnał" nie dochodzi na serwer?
Jakaś koncepcja co tu jest nie tak?
#begin#123456#
#admin#123456#xxxxxxxxx#
#timezone#123456#w#0#00#
#apn#123456#internet#internet#internet#
#ip#123456#121.201.109.14#6969#Tu podane IP i port do oryginalnego trackingu via secumore1818.com, niestety urządzenie offline. Testowałem również na id.wialon.net, gpswox.com oraz własnym serwerze traccar.org i nic. W przypadku ostatniego w logach pusto nawet nie widać że próbuje się "dobijać".
Już myślałem, że może się nie łączy (źle skonfigurowany internet) ale w "bilingu" na stronie orange mam co 1-2min ślady transmisji danych po 1kB (wpisując błędną konfigurację APN widać zaprzestanie transmisji danych.
Podsumowując
GPS i SMS-y działają
Internet działa (bilingi)
"Sygnał" nie dochodzi na serwer?
Jakaś koncepcja co tu jest nie tak?