logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ETS 2 - niewyraźne i zlewające się elementy grafiki.

passat B5 by Badi 01 Wrz 2017 11:38 4908 8
REKLAMA
  • #1 16675047
    passat B5 by Badi
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    Witam.
    Panowie, mam problem z ETS 2. Od jakiegoś czasu gdy jadę, albo przesuwam kamerę, występuje takie zjawisko jak na zdjtu zdjęciu. Podałem przykład na barierkach, ale tak jest na wszystkim. Chyba, że coś sobie pryblize przybliżę, wtedy wraca do normy, a tak to jest nie wyrźnie niewyraźne. Powiedzcie co mam zrobić?.

Poprawiłem pisownię. Dbaj o nią.
    RADU23
    Załączniki:
    • ETS 2 - niewyraźne i zlewające się elementy grafiki. 20170901112300_1.JPG (535.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ETS 2 - niewyraźne i zlewające się elementy grafiki. 20170901112301_1.jpg (224.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16712987
    passat B5 by Badi
    Poziom 6  
    Windows xp 32 bity
    Karta graf Nvidia geforce 9600Gt
    Wczesniej wszystko było okej tylko od jakiś 2 dni jest źle
  • #4 16714537
    Jack_Ripper_PL
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Instalowałeś jakieś dodatki? Ciężarówki, mapy? Zmieniałeś cokolwiek?
    Spójrz w ustawieniach czy coś się nie pozmieniało, gdzieś powinno być opcja w stylu "zasięg widzenia", czy "detale w oddali". Spróbuj znaleźć i ewentualnie podnieść.
  • REKLAMA
  • #5 16724246
    Streeter
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Jedyne co ja widzę (a nie wiem czy to o to chodzi) to brak wygładzania krawędzi (MLAA). Masz to włączone w ustawieniach graficznych ETS-a? Jest jeszcze możliwość że ustawiłeś skalowanie rozdzielczości na bardzo niskie, przez co gra renderuje się na rozdzielczości niższej niż wyświetlana a to pogarsza grafikę.
  • #6 16735730
    passat B5 by Badi
    Poziom 6  
    Witam.Pobawilem sie tymi ustawieniamu robiłem tak jak mi kazaliscie i nic dalej to samo
  • REKLAMA
  • #7 16735771
    Streeter
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    A filtrowanie tekstur/anizotropowe? Nie za bardzo widzę anomalii o jakich piszesz, musiałbyś zrobić zrzuty po przybliżeniu.
  • #8 16735804
    passat B5 by Badi
    Poziom 6  
    Bawiłem sie tym też ale nic nie dało jutro postaram sie podesłać filmik albo zdj dobrej jakości.
  • #9 16742434
    passat B5 by Badi
    Poziom 6  
    Kurczę Panowie przepraszam ale miałem problem z netem.A na tych zdjęciach nie widac zbytnio.Wiec opisze dokładniej problem.Mianowicie np gdy jadę ciężarówka po miescię to barierki odbicie cienię wszystko co jest daleko Odemnie tak strasznie migocze a gdy jestem bardzo blisko tego to jest normalnie jak powinno być albo gdy ruszam myszka w kabinie też są takie dzwinę migotania nie wiem czemu tak .Dodam tylko że to sie zaczęło tak jakby po wymianie zasilacza w pc ale nie wiem czy ma to coś wspólnego.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z grą Euro Truck Simulator 2 (ETS 2), gdzie podczas jazdy i przesuwania kamery elementy grafiki stają się niewyraźne i zlewają się. Problem pojawił się po wymianie zasilacza w komputerze. Użytkownik korzysta z systemu Windows XP 32-bit oraz karty graficznej Nvidia GeForce 9600 GT. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak sprawdzenie ustawień graficznych, w tym wygładzania krawędzi (MLAA) oraz zasięgu widzenia, a także filtrowania tekstur. Użytkownik próbował dostosować ustawienia, ale problem nadal występuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA