Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Funai 40FDI7514/10 potrzebne firmware

bucu 02 Sep 2017 10:44 3213 9
    bucu
    Level 17  
    Marka:Funai
    Model: 40FDI7514/10
    Chassis (płyta lub główne podzespoły):
    Inne (uwagi): Potrzebne firmware
    zdzich42
    Level 41  
    jakie to chassis 17mb82s? jaka matryca?
    Golkowis
    Level 20  
    chassis 17MB95M
    matryca VES400UNDS-03 Vestel
    także poszukuję firmware
    tomcio1199
    Level 13  
    witam
    Udało się komuś załatwić firmware do tego modelu?? Bo też potrzebuję...
    tomcio1199
    Level 13  
    No ale to tylko jeden plik pamięci U10 i trzeba go zapodać przez programator i nie sądzę żeby to ożywiło telewizor, potrzebna całość razem z wsadem pamięci nand - bo ona jest odpowiedzialna za ten stan...
    Golkowis
    Level 20  
    no to trzeba spróbować i tylko przez programator natomiast co do pamięci NAND to czym zaprogramujesz i odczytasz / musi być inny programator / pytaj na Forum Mailo
    tomcio1199
    Level 13  
    Tak odpisał mi 80zł chce za obie pamięci, a za 120zł mogę kupić cała płytę z tego modelu to jaki sens bawić się w lutowanie, no nic zaraz spróbuje ten wsad od Ciebie, mam tez pod USB niby do tego modelu ale TV nie chce go zassać i wystartować, próbowałem już z OK na pilocie itp i nic, ale może jak wrzucę wsad ten od Ciebie zobaczę co się będzie działo i może potem wystartuje i pobierze całość którą mam pod USB? Dam znać niebawem jakie efekty:)
    Dodano po 11 [minuty]:
    Hmm u mnie jest pamięć 25L1606E tylko jakiejś innej firmy nie ma symbolu MXIC może dlatego że innej firmy to tamten wsad po USB nie chce mi podejść??
    Dodano po 55 [minuty]:
    Po zaprogramowaniu pamięci U10 nadal to samo, miga tylko dioda. Mój wsad z USB też nie chce wystartować - pytanie czy z nim coś nie tak czy po prostu płyta wymaga wymiany pamięci nand i innej opcji nie ma, mogę podesłać ten swój wsad do sprawdzenia na innym TV bo jestem ciekaw czy pójdzie...
    Golkowis
    Level 20  
    Wgrywanie po USB nie zawsze przynosi efekty , możesz mieć uszkodzoną pamięć SPI
    Oznaczenie pamięci jest OK