logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gubienie pakietów lub całkowity brak internetu, znika po resecie routera

jelonek95 03 Wrz 2017 21:43 1143 3
REKLAMA
  • #1 16679664
    jelonek95
    Poziom 6  
    Witam, przez ostatnie kilka dni miałem problem z internetem i gubieniem pakietów. Straty wynosiły nawet 50% w ciągu całego dnia (miałem odpalony ping przez ten czas), bez względu na to, czy siedziałem na kablu, czy wifi. Parę godzin temu zrobiłem restart routera i zmieniłem nazwę SSID i teraz wszystko działa prawidłowo. Dodam też że kilka razy w przeszłości nie miałem kompletnie internetu, pomimo tego że kontrolka połączenia z internetem się paliła i wtedy również wystarczył reset routera, by wszystko wróciło do normy. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób reset routera wpływa na działanie internetu. Dlaczego po jego resecie wszystko działa poprawnie?
  • REKLAMA
  • #2 16679666
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Jak będą straty wykonaj test Ping Plotter free i pokaż wyniki.
  • REKLAMA
  • #3 16679731
    jelonek95
    Poziom 6  
    Ale teraz jest już wszystko ok. Zastanawia mnie dlaczego reset routera pomaga. Niżej załączam screeny z dzisiejszego popołudnia, gdy jeszcze problem występował. Gubienie pakietów lub całkowity brak internetu, znika po resecie routeraGubienie pakietów lub całkowity brak internetu, znika po resecie routeraGubienie pakietów lub całkowity brak internetu, znika po resecie routera
  • Pomocny post
    #4 16679734
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    U ciebie z routerem coś nie kaman (straty na 1szym routerze w MTR)

- aktualizacja oprogramowanie routera
    - sprawdzenie zasilacza routera
REKLAMA