logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo/G50-30 - Windows 10 - Nie działa klawiatura przy oknie logowania

szasza 03 Wrz 2017 22:12 6150 4
REKLAMA
  • #1 16679724
    szasza
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam.
    Od pewnego czasu mam problem z Windows 10, dodam że wcześniej wszystko było OK, a wiec nie działa mi klawiatura przy oknie logowania od systemu, w miejscu gdzie muszę podać hasło. Obecnie robię tak że wyciągam klawiaturę ekranową i z niej wpisuję hasło. Po zalogowaniu się klawiatura odrazu się załącza. Dodam jeszcze że po włączeniu laptopa klawiatura działa do momentu pojawienia się ekranu logowania do Windowsa, wygląda na to że coś blokuje klawiaturę tylko na czas logowania się. Czy ktoś wie w czym może być problem?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16679932
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8239
    Witaj. Biorąc pod uwagę, że to Ty wiesz, co masz zainstalowane, a my nie - to Ty masz większe szanse zgadnąć.

Pobierz FRST -> https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/
    Zrób skanowanie na domyślnych ustawieniach, załącz dwa wygenerowane pliki tekstowe, może tam da się zauważyć źródło problemu.

Sprawdź też w rejestrach klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} - konkretnie, czy występują tam pozycje UpperFilters i LowerFilters. Jeśli tak, to podaj ich wartości.
  • REKLAMA
  • #3 16680891
    szasza
    Poziom 10  
    Witam ponownie. W załączniku załączam pliki FRST i rejest. Zauważyłem też że po wciśnięciu shift, alt, capslock, ctrl i innych funkcyjnych z głośników wydobywają się dzwięki, jak z dosa. Spróbuje przeinstalować sterowniki klawiatury. Ale jeżeli możesz to spójrz na załączone pliki.

Zauważyłem teraz że przy oknie logowania jeżeli będe przyciskał klawisze długo tak około 3sek to mogę wpisać hasło. Ale muszę każda literke/liczkę hasł trzymać 3 sek, gdzie po zalogowaniu i przed oknem logowania klawiatura reaguje odrazu.
    Załączniki:
    • Lenovo/G50-30 - Windows 10 - Nie działa klawiatura przy oknie logowania rejestr.png (81.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (26.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (56.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 16681155
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    W rejestrze masz rozwinac ten klucz i dopiero sprawdzic.

Odinstaluj Comodo i sprawdz czy problem nadal wystepuje. Wczesniej koniecznie utworz punkt przywracania systemu, po deinstalacji Comodo moga wystapic kolejne problemy.
  • #5 16681356
    szasza
    Poziom 10  
    Już rozwiązane, a podpowiedzią dla mnie było to że jak przytrzymywałem klawisz 3sek. to literki wskakiwały. Włączone były KLAWISZE FILTRU ale nie w Windowsie bo tam były wyłączone, tylko w oknie logowania w prawym dolnym rogu trzeba kliknąć w takie kółko ze strzałkami i tam jest suwak z klawiszami filtru które trzeba wyłączyć. Niby banalne a tyle problemu narobiło :/
REKLAMA