logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LaserJet Pro MFP M127fw - faks nie wysyła ani nie odbiera dokumentów

roumain 05 Wrz 2017 18:55 942 3
REKLAMA
  • #1 16682860
    roumain
    Poziom 9  
    Ocena: 16
    Witam,posiadam urządzenie wielofunkcyjne HP LaserJet Pro MFP M127fw.Do tej pory ( ok 2 lata) wszystko działało ok,od pewnego czasu mam problem z faksem.Jak zawsze z ekranu dotykowego wybierałem Faks wpisywałem nr faksu i dokument był wysyłany.Od pewnego czasu po wpisaniu numeru faksu ekran wraca do początkowego wyglądu tzn opcje do wyboru Kopia Faks Aplikacje.Jednocześnie do mnie też faksy nie dochodzą.Czy jakaś opcja powoduje blokowanie wysyłania i odbierania faksu czy też poprostu faks przestał działać i urządzenie jest do wymiany?Dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 16689075
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Sygnał telefoniczny dochodzi do urządzenia?
    Podsłuchaj telefonem czy zajmowana jest linia i czy pojawia się ton wysyłki.
  • REKLAMA
  • #3 16689375
    roumain
    Poziom 9  
    Ocena: 16
    Tak, sygnał telefoniczny dochodzi. Jak daję testowanie faksu to urządzenie zawiesza się tzn pojawia się napis Testowanie faksu i tak "testuje" w nieskończoność. Czy możliwe jest, że uszkodził się moduł faksu i można go wymienić?
  • #4 16689376
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    roumain napisał:
    Czy możliwe jest,że uszkodził się moduł faksu i można go wymienić?

Bardzo prawdopodobne. Co do wymiany to raczej szukałbym z używki uszkodzonej w inny sposób.
REKLAMA