logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC 820 - Miga Pomarańczowa dioda naprawa Bootloadera

sewek1000 06 Wrz 2017 13:02 3867 2
REKLAMA
  • #1 16684171
    sewek1000
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Witam mam problem z HTC 820, musiałem odzyskać dane z telefonu które zostały skasowane dlatego nie odblokowywałem Bootloadera by nie robić Wipe, zrobiłem roota na zablokowanym Bocie przez KingoRoot, i z 4 razy ta metoda działała za 5 Root Failed i telefon się zawiesił w tym momencie najprawdopodobniej uszkodził się bootloader bo po podłączeniu do Ładowarki miga tylko pomarańczowa dioda, podmiana bateri nic nie dała,różne kombinacje klawiszowe również, nie da się wejść do Hboot, w komputerze jedynie widnieje jako QDLoader czyli wisie w trybie wgrywania oprogramowania , telefon widoczny jest w programie QPST, natomiast nie mogę nigdzie znaleść oprogramowania do HTC, z drugiego identycznego sprawdziłem budowę partycji i jaki jest ich układ i w których blokach pamięci się znajdują, mogę z drugiej uszkodzonej płyty głównej zrobić kopie partycji tylko nie mam pojęcia jak je wgrać albo jaki rom w formacie MBN mógł by przywrócić telefon do życia. W załączniku Podział telefonu na partycje i ich początek i koniec w pamięci (*.JPG) i plik PDF z Listą partycji na telefonie.
    ls.pdf (10.45 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    HTC 820 - Miga Pomarańczowa dioda naprawa Bootloaderapartyc..JPG (102.63 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16684966
    .:aspire:.
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    Jeżeli tel jest wykrywany jak QPST, to znaczy że padła pamięć. Wykrywa ci tylko procesor.
REKLAMA