logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer do nagrywania muzyki za 3000 zł + polecana karta muzyczna USB

pytlowany1 11 Wrz 2017 20:21 852 7
REKLAMA
  • #1 16694008
    pytlowany1
    Poziom 15  
    Ocena: 90
    Witam, jeśli są tutaj znawcy tematu to proszę o polecenie komputera dla muzyka w kwocie około 3 tys zł.
    Komputer będzie wykorzystywany jako narzędzie do nagrywania utworów z wokalem, przy pomocy wpiętego keyboardu i mikrofonu.
    Na pewno karta muzyczna (co polecacie?) niezintegrowana z płytą główną i możliwość wpięcia swojej starej karty graficznej Asus Radeon.
    Wolałbym jakiś firmowy niż składak, bo poprzednim razem jak kupowałem zwykły składak, w firmie mi włożyli uszkodzoną płytę główną, wolałbym żeby był zaplombowany albo dobra markę składaka albo zaplombowany i wtedy karta muzyczna usb?

Pozdrawiam
    pytlowany
  • REKLAMA
  • #2 16694081
    paszczakq
    Poziom 27  
    Ocena: 204
    Jeśli do obróbki to poszukaj DELL-a HP nawet wersji biurkowej SFF . Procek i5 . Karta E-MU . Tyle z szybkiej rozmowy z kimś co się zajmuje tematem .
  • REKLAMA
  • #4 16694180
    paszczakq
    Poziom 27  
    Też można . Opcjonalnie jakiś audiotrak prodigy . Lepiej niech się jednak zawodowiec wypowie . Bo czasem można za nieduże pieniądze coś fajnego mieć .
  • #5 16694326
    pytlowany1
    Poziom 15  
    Ocena: 90
    Ale ty stare karty mi podajesz - wolałbym coś na PCI-express...
  • REKLAMA
  • #6 16695309
    paszczakq
    Poziom 27  
    X-Fi Titanium na PCIE jest . Trochę szumów na oscyloskopie miałem , może to od zasilania szło albo z powodu obecności obok karty graficznej .
  • REKLAMA
  • #7 16695417
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje komputera do nagrywania muzyki w budżecie około 3000 zł, preferując model firmowy z możliwością podłączenia karty muzycznej USB oraz starej karty graficznej Asus Radeon. W odpowiedziach polecane są komputery DELL i HP z procesorem i5 oraz karty muzyczne E-MU i X-Fi Titanium. Zwrócono uwagę na interfejsy audio z przedwzmacniaczami, takie jak Focusrite, które mogą obsługiwać mikrofon i keyboard. Użytkownik rozważa zakup interfejsu audio Focusrite Scarlett Solo 2. generacji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA