Niestety oficjalne stanowisko samsuga jest inne. Wysłałem kilka oficjalnych zapytań w tym temacie i okazuje sie że niektórzy operatorzy np. play maja zapis że nie można wgrać oprogramowania brandowanego i tyle i oficjalny serwis za opłata nie powinien zmienić brandu w telefonie z tego co pamietam plus nie ma takich zastrzeżeń (ale moge sie mylić bo mam play i interesował mnie tylko ten operator). Tyle teori w praktyce play czasem wypuszczał telefony bez brandu natomiast po wizycie w serwiscie telefon wracał juz z wgranym brandem. W t-mobile miałem s4 oddawałem z softem xeo po gwarancji wracał TPL ale nie mieli żadnych zastrzeżeń co do wgranego softu XEO. Natomiast co do play boje sie probować zanim oddam na gwarancje poprostu wgram brand play i tyle

. Znajomy z serwisu samsunga mówi że oni nie zwracaja na to uwagi ale w przypadku odesłania tego dalej może być juz róźnie. Oficjalnie mail który dostałem od samsunga zawiera informacje że po wgraniu soft nie brandowanego samsung ma podstawe do anulowania gwarancji w przypadku t-mmobile tego problemu nie ma poprostu telefon wróci z softem TPL.