logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy Tab GT-P1000 - Nie włącza się. Brak komunikacji z pc.

kosiasty 17 Wrz 2017 16:58 1605 0
REKLAMA
  • #1 16704365
    kosiasty
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Witam, wyciągnołem dzisiaj ze starych gratów tablet Samsung GT-P1000.

Wykonujac wszystkie podstawowe czynności pomiarowe, wzorując sie na manualu lv3 który znalazłem w necie, sprawdziłem wszysko i stoje w miejscu.

Wiec tak, bateria sprawna, jest ładowanie.
    Na przyciski oraz próby resetowania tablet nie reaguje.
    Komputer nie wykrywa sprzetu.
    Po odłączeniu wszystkiego, sama bateria i podłączenie do komputera: Brak reakcji.

Wszystkie napięcia w okolicach układu U700 są w normie.
    Podmieniłem OSC700 jako ostatni z kroków jaki był opisany w SM.

Sprawdziłem okolice gniazda ładowania, wszystkie podstawowe napięcia są.
    Nic sie nie grzeje, jedynie układ U601 ale lekko, wiec domyślam sie ze to akurat temparatura pracy w momęcie załączenia bateri i podłączenia ładowania.

Zamieszczam screeny by bardziej sprecyzować:

Samsung Galaxy Tab GT-P1000 - Nie włącza się. Brak komunikacji z pc.Samsung Galaxy Tab GT-P1000 - Nie włącza się. Brak komunikacji z pc.

Na obrazku gdzie jest port ładowania, zaznaczyłem kondensator który jest zwarty do masy. Po zdjęciu układu U701 okazało sie że scieżka idzie do masy układu na samym jego środku, wiec raczej nie tu problem.

Z tego co jeszcze się zastanawiam, czy to podłączenie J-tag o którym poczytałem, może tablet trzeba zsoftować w ten sposób by wstał ?

Pytam, bo nie robiłem tego i może ktoś dobrą radą poratuje.
    Nie znam dokładnej historii sprzętu, dlatego nie wiem co może być dokładnie przyczyną. Jeśli soft uwalony, to chociaż pod usb komputer powinien wykryć ?? A może nie, niewiem dlatego pytam :)

Dziękuje z góry za zainteresowanie tematem.
  • REKLAMA
REKLAMA