logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B 1.8 16v LPG - niestabilne wolne obroty po rozgrzaniu silnika

kszyhoo 05 Sie 2005 08:35 2111 4
REKLAMA
  • #1 1707940
    kszyhoo
    Poziom 11  
    Witam,

Mam problem z wolnymi obrotami. Dzieje się to przede wszystkim wtedy gdy silnik jest rozgrzany. Wszystkie przewody podciśniejia powietrza są sprawdzone. W czasie jazdy obroty lubiąwzrastać do 2 tyś. i spadają do 1 tyś. po czym natychmiast wzrastają do 1,5 tyś i tak stają :cry:(1,5 tyś to podwyższone obroty w trakcie jazdy - norma). Dla czego następuje taka chuśtawka? Czasami na wolnych obrotach w czasie postoju dzieje się podobie tylko nie wzrastaja tak bardzo.
    Co jest grane? Proszę o pomoc! :?:
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1709924
    Arulek
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    witaj
    to sa właśnie przyczyny wkładania do silników nikomu nie potrzebnych badziewi ale tylko po to aby się psuły .Twój problem myślę że to rozwalony silniczek krokowy
    pozdrawiam i napisz czy trafiłem
    arulek
  • REKLAMA
  • #3 1711808
    ksiu600
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    czasem pomaga czyszczenie w ultradzwiekach !
  • REKLAMA
  • #4 1713015
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1092
    Na czym ta huśtawka na LPG czy benzynie.
  • #5 1713316
    2000MR
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    JEŻELI TAK SIĘ DZIEJE NA BĘZYNIE I NA GAZIE TO WYCZYŚĆ PRZEPUSTNCE I SPRAWDŹ CZY LEWEGO POWIETRZA NIE SSIE , A JAK TYLKO NA GAZIE TO SILNIK KROKOWY USZKODZONY ALBO ZŁY SKŁAD MIESZANKI GAZ- POW.

Dodano po 4 [minuty]:

WYCZYŚĆ JESZCZE SILNICZEK BIEGU JAŁOWEGO (BĘZYNA) PRZYKRĘCONY NA DWIE ŚRUBKI DO PRZEPUSTNICY
REKLAMA