logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć simlocka z Sagem MYX-2 bez użycia kabla?

przemotl 05 Sie 2005 17:54 7373 9
REKLAMA
  • #1 1709302
    przemotl
    Poziom 10  
    Czesc ... Mam problem z Sagemem MYX-2 ponieważ mam simlocka a chce sie go jaknajszybciej pozbyc i nie wiem jak. Podobno mozna go usunąc programem nie używająć kabla czy wie ktos jak sie nazywa ten program i skad go można ściągnąć bardzo prosze o pomoc z góry dzięki i pozdro ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1709315
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Muszę Cię zmartwić mało tego że bez kabla tego nie zrobisz to nawet z kablem żadnym darmowym programem też nie usuniesz z niego simlocka. Jedynie SCR lub SCDR II więc najtaniej będzie jak udasz się do komisu i zapłacisz 20-30zł.
    pozdr
  • #3 1756024
    cx65
    Poziom 2  
    Witam!!!
    Usunąć simlocka z sagema można za pomocą kabla na RS232 i programu sagem furious calculator reloaded edition. Próbowałem i poszło mi na moim sagemie. Pozdrawiam !!!
  • REKLAMA
  • #4 1756048
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Poszło bo pewnie simlock był już wcześniej zdjęty, i TP zapewne też nie robiłeś?
    pozdrawiam i życzę sukcesów w ściąganiu simlocków z sagemów!!!
  • #5 1756227
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    cx65 napisał:
    Witam!!!
    Usunąć simlocka z sagema można za pomocą kabla na RS232 i programu sagem furious calculator reloaded edition. Próbowałem i poszło mi na moim sagemie. Pozdrawiam !!!

Zwykłym RS232 to w nowszych modelach możecie sobie logo z gołą panienką drogie dzieci wrzucić... i jakiś dzwonkowy HIT lata wgrać... i dzięki bogu !

Tzn. z bardzo dużo wiedzą i znajomości fieldów i zabawy z nimi można czasami przy starszym SW coś zrobić... ale na takiego to mi cx65 nie wygląda a tymbardziej autor tego tematu...
  • #6 1756317
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Starsze wersje - zgadza sie, sam dzis robilem calckiem z x-2 i liczyl mi moze kod z pol godziny, jednak bruteforce dziala :D Nowszych nie ruszy, ze starymi mozna sie pobawic. Pozdro
  • REKLAMA
  • #7 1767612
    cx65
    Poziom 2  
    Poszło mi z wersja softu JA3,EC .......
    Pozdrawiam!!!

Dodano po 2 [minuty]:

tino2003 chyba pracuje w komisie, dlatego pisze że nie da rady!!!!
  • #8 1767892
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Hehehe co za komentarz :) Ja tez pracuje, i co z tego? :)
  • REKLAMA
  • #9 1768057
    FranekDolas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 69
    Sie robi wieś na tym forum troszkę.Co do simlocka z Sagema MY-X2 jeśli to jest MY-X2-2 radzę uważać.Ostatni upgrade SCDRII i Sagmastera obsługuje ale mi jednego ubił i koleś z gsminfo powiedział że trzeba flesznąć ale nie ma czym narazie a upgrade Sagmastera z fleszowaniem tego badziewia "sie pisze".
  • #10 1768186
    tino2003
    Admin grupy GSM
    cx65 napisał:
    Poszło mi z wersja softu JA3,EC .......
    Pozdrawiam!!!

Dodano po 2 [minuty]:

tino2003 chyba pracuje w komisie, dlatego pisze że nie da rady!!!!

Trafiłeś w 100% pracuję w komisie i nie mam nic przeciwko ściąganiu simlocków domowymi metodami ale tak naprawdę chciałbym wiedzieć czy naprawdę ten simlock zszedł, bo napisać to można wszystko.
    pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Usunięcie simlocka z telefonu Sagem MYX-2 bez użycia kabla jest praktycznie niemożliwe. Nie istnieją darmowe programy działające bezpośrednio bez kabla, które skutecznie zdejmą simlocka z tego modelu. Do odblokowania potrzebny jest kabel RS232 oraz specjalistyczne oprogramowanie, takie jak Sagem Furious Calculator Reloaded Edition, SCR lub SCDR II. Jednak nawet z tymi narzędziami skuteczność zależy od wersji oprogramowania telefonu – starsze wersje softu (np. JA3, EC) można odblokować, natomiast nowsze mogą wymagać dodatkowego flashowania, które obecnie nie jest powszechnie dostępne. Metody brute force działają tylko na starszych wersjach oprogramowania. W praktyce najtańszym i najpewniejszym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług serwisu lub komisu, gdzie zdjęcie simlocka kosztuje około 20-30 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA