logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funai 2000 A MK 6 - Odbiornik zawsze uruchamia się w trybie AV, jak to zmienić?

Zarzecki Jacek 05 Sie 2005 21:46 1477 6
REKLAMA
  • #1 1709891
    Zarzecki Jacek
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam .

Odbiornik pracuje zawsze po włączeniu tylko wchodzi na AV aby wprowadzić program np. 1 ( kanał 24 ) to trzeba przycisnąć " 0" i " 1" wtedy działa poprawnie ale jeżeli wyłączę odbiornik i ponownie załczę to dalej wchodzi na AV . Dziwne ale prawdziwe .

Pozdrawiam Jacek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1710398
    tomko25
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    A moze masz wySKIPowane wszystkie programy!!!
    W FUNAIu SKIP programow jest na IR chyba pod guzikiem TIME.

Pozdrowionka
    Tomko
  • REKLAMA
  • #4 1710833
    flashh
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Temat często poruszany, wszystko wskazuje na procka , często je wymieniałem. Ale wpierw zrób tak -odepnij jego zasilanie i podaj z osobnego zasilacza oraz załóż nową pamięć i jeśli będzie to samo to będzie procek do wymiany.
    A wogóle to wpierw wymień troche elko na zasilaniu.
    Pozdrawiam
  • #5 1712205
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 270
    flashh napisał:
    Temat często poruszany, wszystko wskazuje na procka , często je wymieniałem. Ale wpierw zrób tak -odepnij jego zasilanie i podaj z osobnego zasilacza oraz załóż nową pamięć i jeśli będzie to samo to będzie procek do wymiany.
    A wogóle to wpierw wymień troche elko na zasilaniu.
    Pozdrawiam

To nie jest wina procka,kiedys to samo miałem przed wymianą i po wymianie procka,z uwagi na małą uciążliwośc usterki odpuściłem sobie to.Mozna wstawić pamięć,ale prawdopodobnie i tak to nic nie da.
  • REKLAMA
  • #6 1714043
    leszek.b
    Poziom 29  
    Ocena: 157
    Witam- "To nie jest wina procka" -zgadzam się
    Może to - mnie pomogło
    Przeprogramuj pamięć , wpisz-(programatorem)- w komórki pamieci tylko 0
  • #7 2343051
    Zarzecki Jacek
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam .

Przepraszam że tak późno ale jednak to była wina procka .

Pozdrawiam Jacek .

Podsumowanie tematu

✨ Odbiornik Funai 2000 A MK 6 uruchamia się zawsze w trybie AV, co wymaga ręcznego przełączania na właściwy kanał poprzez wpisanie numeru. W dyskusji wskazywano na możliwe przyczyny problemu, takie jak uszkodzona pamięć, konieczność jej przeprogramowania lub wymiana procesora (procka). Zalecano również sprawdzenie i ewentualną wymianę kondensatorów elektrolitycznych na zasilaniu. Próby przeprogramowania pamięci, w tym wpisanie samej wartości 0 do komórek pamięci, były sugerowane jako rozwiązanie. Ostatecznie potwierdzono, że przyczyną usterki był uszkodzony procesor, którego wymiana rozwiązała problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA